Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 20. aprila |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Molitev pred srečanjem s sorodniki, ki nam niso pri srcu

MATKA Z DOROSŁĄ CÓRKĄ

Shutterstock

Sophia Swinford - objavljeno 26/12/18

Ljubezen do sorodnikov je včasih ena najtežjih nalog v življenju

Praznično obdobje je pogosto čas srečevanj s sorodniki, kar pa je lahko dvorezen meč. Če se dogajanju prepustimo s predstavo, da se bo naše druženje zagotovo končalo tako kot zadnjikrat, je gotovost, da se bodo naše napovedi uresničile, precejšnja.

Namesto tega raje spremenimo svoje razmišljanje, da se bomo s težavnim odnosom soočili umirjeni, in prosimo Boga, naj nam pomaga in nas napolni s svojim mirom.


UPSET WOMAN

Preberite še:
Vas hromi tisoč skrbi? Ta kratka molitev vam bo pomagala

Nebeški Oče, zahvaljujem se Ti za dar svoje družine. Hvala za vsak dober in miren trenutek, ki sem ga preživel z družinskimi člani. V Tvoje roke izročam boleče in razburjajoče trenutke, saj je Tvoje mnenje dosti pravičnejše in modrejše od mojega. Ko se bliža dan našega snidenja, Te prosim za milost ponižnosti, prijaznosti, ljubezni, samonadzora in samozavesti. Prosim Te, naj bom zakoreninjen v Tebi, Oče, in naj ne pozabim, da me Ti vidiš, poznaš in ljubiš. Poskrbiš za vse, kar potrebujem. V to zaupam ter izid prepuščam Tvoji volji in ljubeči previdnosti. Molim za to, da bi naš odnos napredoval v medsebojnem spoštovanju in sočutju, četudi je krhko. Toda čeprav ne bom deležen spoštovanja in sočutja, ki si ju želim, nikoli ne bom prenehal ljubiti drugih, dokler bo to v moji moči, v zaupanju, da mojo potrebo po ljubezni več kot izpolnjuješ Ti, moj Bog. V imenu Očeta in Sina in Svetega Duha. Amen.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.


WOMAN,WORK,STRESS

Preberite še:
Če imate težave z opravljanjem svojih obveznosti, vam bo v pomoč ta molitev


STRESS WOMAN

Preberite še:
Molitev k Svetemu Duhu za navdih pri delu


HAND

Preberite še:
Ta priljubljena molitev za mir lahko spremeni človekovo srce

Tags:
molitev
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.