Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 25. junija |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Neobičajne navade angleške kraljice

QUEEN ELIZABETH

Wikipedia CC

Tina Martinec Selan - objavljeno 12/12/18

Vsak izmed nas ima določene posebnosti, a angleška kraljica je znana po svojih neobičajnih navadah in specifičnem okusu, ki ji ga seveda ni treba opravičevati.

1. Nikoli ne potuje brez zaloge svoje lastne krvi

Kraljica je v svojem življenju ogromno prepotovala. Čeprav je zadnje čase potovanj nekoliko manj, pa ima svojevrsten potovalni seznam. Del njene obvezne “opreme” je osebni zdravnik, ki je dobro poučen o lokacijah vseh bolnišnic in drugih zdravstvenih ustanov v krajih, kamor se kraljica odpravlja. Zdravnik pa ima poleg torbe z zdravili vedno s sabo tudi defibrilator in zalogo kraljičine lastne krvi za primer, da bi potrebovala transfuzijo.

2. Ne dovoli odpiranja oken …

… na določeni strani buckinghamske palače. Sprednje pročelje palače mora biti namreč vedno videti popolno, kar bi odprta okna in vihrajoče zavese uničile. Zato se sprednjih oken ne sme nikoli odpirati.


QUEEN ELIZABETH AND PRINCE PHILIP

Preberite še:
12 nasvetov kraljice Elizabete II. in princa Filipa po 71 letih zakona

3. Sovraži kocke ledu

Kraljico moti zvok ledenih kock v kozarcu pijače, mnogo ljubši pa ji je zvok ledenih kroglic. Pravijo celo, da je njen mož, princ Phillip, za svojo drago ženo izumil posebno orodje, ki iz ledu dela drobne kroglice namesto kockic. Tako lahko kraljica uživa v svojem kozarcu gina, ne da bi jo karkoli (z)motilo.

QUEEN ELIZABETH AND PRINCE PHILIP
AFP

MARGARET OF SCOTLAND

Preberite še:
7 kraljic, princes in članic kraljevih družin, ki so postale svetnice

4. V svoji torbici nosi prenosno držalo

Kraljica svoje torbice ne uporablja (zgolj) kot modni dodatek, temveč z njo tudi sporoča skrivni jezik svojim služabnikom. Če postavi torbico na mizo, je to med njimi dogovor, ki pomeni, da kraljica želi končati sestanek v petih minutah. Če odloži torbico na tla, hoče s tem povedati, da je pogovor ne zanima preveč in da želi, da jo osebna asistentka “reši” mučnega srečanja. Če pa torbico obesi pod mizo na prenosno držalo, ki ga prinese s sabo, je to sporočilo, da se počuti odlično in da se ji nikamor ne mudi.

5. Ne mara moških brad in metuljčkov

Večina članov kraljeve družine je gladko obritih, saj njeno visočanstvo ne mara pogleda na poraščen moški obraz. Izjema je princ Harry, pa tudi njega je kraljica skušala prepričati, naj se obrije, a za zdaj ji še ni uspelo. Prav tako ne mara metuljčkov, ki niso pravi metuljčki, temveč se okrog vratu zapnejo z gumbom. Govorice pravijo, da kraljica tak “lažni metuljček” opazi že na daleč.


ELIZABETH PHILIP

Preberite še:
7 naukov uspešnega zakona kraljice Elizabete II. in princa Filipa

6. Vsa svoja oblačila ima oštevilčena

Kraljičina ekipa vodi poseben dnevnik, v katerem je zapisano, kje in kdaj je nosila katerega od svojih oblačil in modnih dodatkov. Njen slog je sestavljen iz plaščev, kostimov in klobukov v vseh barvah mavrice, kot kraljica pa si ne more privoščiti, da bi se dvakrat zaporedoma pojavila v istem oblačilu. Zato je praktično, da so oblačila evidentirana in oštevilčena.

QUEEN ELIZABETH AND PRINCE PHILIP
AP

ROYAL FAMILY

Preberite še:
Nove fotografije kraljeve družinske sreče ‒ ko princ praznuje

7. Nikoli ne jé juhe ali krompirja

Čeprav te jedi seveda strežejo v Buckinghamski palači, pa ima kraljica precej strogo dieto, ki ji omogoča trdno zdravje in čilost. Nikoli ne uživa ničesar, kar vsebuje škrob, kar pomeni nobenih testenin ali krompirja. Prav tako ni ljubiteljica juh.

8. Obožuje maline, a jih nikoli ne uživa v javnosti

Ko smo ravno pri kraljičinem jedilniku, je na njem še ena posebnost. Kraljica naravnost obožuje maline, vendar jih nikoli ne jé v javnosti, saj bi se ji drobne peške lahko zataknile med zobe, kar je za njen okus povsem nedopustno. Iz enakega razloga so na njenih sprejemih iz vseh paradižnikov in kumar vnaprej odstranjena semena, zato da se nobenemu izmed gostov ne bi primerila tovrstna nezgoda.


KATE MIDDLETON

Preberite še:
Nenavadna pravila, ki jih mora spoštovati vojvodinja Kate

9. Ima posebno služabnico, ki ji uhodi čevlje

Čeprav je kraljica že dolga leta zvesta istim znamkam in modelom čevljev, pa vseeno ne želi tvegati, da bi jo nov par čevljev ožulil. Zato ima posebno služabnico z enakimi merami stopal kot ona. Njena naloga je, da ji vse čevlje vnaprej uhodi, tako da kraljica vedno stopi v par čevljev, ki ji je kot ulit.

10. Že od leta 1989 nosi isti odtenek laka za nohte

To je Essijev lak v odtenku Ballet slippers, ki je diskretne nežno rožnate barve.


QUEEN VICTORIA

Preberite še:
Oglejte si kraljeve poročne obleke skozi zgodovino


PRINC WILLIAM AND KATE MIDDLETON

Preberite še:
Stilski triki, ki se jih lahko naučimo od Kate Middleton


KATE MIDDLETONE

Preberite še:
Kako uspe Kate Middleton ohranjati tak videz pri 36 letih?

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.