Aleteia logoAleteia logoAleteia
Ned, 19. maja |
Aleteia logo
Blogi
separateurCreated with Sketch.

Najlaže je zbežati

MAN

Public Domain

Marija Mezeg - objavljeno 26/11/18

Nekega jesenskega popoldneva sem popolnoma nepričakovano prejela sporočilo, da mi za tisti dan odpadejo vse preostale obveznosti. Na obrazu se mi je narisal nasmešek in v glavi sem že začela premlevati, kako bi lahko čim bolj kvalitetno preživela prosti večer. Takoj sem pomislila na plavanje in že segla po športni torbi, ko sem se nenadoma spomnila na prijateljico, ki sem ji že dlje časa obljubljala obisk Kinodvora. Zavedala sem se, da je sedaj res že skrajni čas, zato sem jo brez oklevanja poklicala ter se dogovorila za ogled filma.
Preberite še:
Je vajina ljubezen pristna? Spoznajte štiri lastnosti svojega fanta oziroma dekleta

Neznanec

“A ga ti tudi čakaš?” me je iz misli predramil mladenič, ki je pristopil do mene, medtem ko sem dobro uro kasneje že stala na Prešernovem trgu. Zdrznila sem se in dvignila pogled iznad telefona.

“Kaj?” sem zmedeno vprašala.

“Vprašal sem, če tudi tvoj ni prišel?”

Presenečeno sem se nasmehnila, odkimala ter dodala, da ne čakam fanta, temveč prijateljico.

“Ah,” je vzdihnil, zamahnil z roko in žalostno dodal: “Mene pa je punca pustila na cedilu. Bila sva dogovorjena, pa ni prišla.”­


FRIENDS

Preberite še:
Edina beseda, ki resnično utrjuje odnose

Ko zbežimo stran

Sočutno sem ga pogledala in razmišljala, kaj mu lahko rečem, kako naj ga spodbudim. Previdno sem izdavila, da morda samo zamuja, čeprav sem nekje globoko v sebi slutila, da ni tako. Razočarano je odkimal in zajecljal, da se to ni zgodilo prvič ter da je spoznal, da je zgodbe tokrat dokončno konec. Po tem priznanju se je obrnil in počasi izginil skozi množico ljudi, ki naju je obdajala.

Njegova stiska se me je dotaknila in vse skupaj mi še več dni ni dalo miru. Pomislila sem, da je bil njun odnos verjetno že dlje časa na preizkušnji in da bi jo morda skupaj laže prestala, če ona ne bi preprosto “poniknila”, temveč se iskreno pogovorila z njim. S tem, ko zbežimo stran, namreč nikoli ne rešimo problema, temveč ga zgolj poglobimo.

Prispevek je bil najprej objavljen v tedniku Družina, v rubriki Mladi val.


FASHION

Preberite še:
Lepi, izobraženi, prijetni, a samski. Zakaj?


COUPLE IN LOVE

Preberite še:
Kaj iščem pri fantu oziroma punci?


COUPLE AGATA IN GAŠPER HREN

Preberite še:
Zakaj bi se vzdržali spolnosti pred poroko?

Tags:
odnosi
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.