Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 19. aprila |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Je vajina ljubezen pristna? Spoznajte štiri lastnosti svojega fanta oziroma dekleta

WEB 3 YOUNG COUPLE

TATJANA SPLICHAL | DRUŽINA

Cecilia Zinicola - objavljeno 06/11/18

Ko si z nekom v odnosu, je vredno izkoristiti čas za to, da izveš, ali je vajina ljubezen za vse življenje. V tem je smisel časa, ko sta par

Vsi hrepenimo po pristni ljubezni, a te zaljubljenost ne zagotavlja. Skupaj moramo preživeti več časa, drug drugega dobro spoznati, da bi ocenili, ali je možno skupaj uresničiti življenjski načrt.

Zaljubljenca se podata v dogodivščino medsebojnega spoznavanja, kajti čeprav v času, ko hodita skupaj, drug drugega ne moreta dokončno spoznati, je to dovolj, da se odločita, ali bosta življenje ustvarjala skupaj.


Ana Beatriz Frecceiro Schmidt

Preberite še:
V začetku nosečnosti so ji odkrili raka, a splavu je rekla ne in …

To so štiri stvari, ki jih je pri drugem dobro spoznati.

  • Vrednote 

Če je v odnosu dovolj pogovora in skupnih dejavnosti, potem lahko dokaj dobro spoznamo identiteto druge osebe.

V času zaljubljenosti drugega običajno idealiziramo in nanj preslikavamo lastne želje in pričakovanja. Pozor! V skupnem času je nujno iskati resnico.

Se tisto, kar čutim do drugega, ujema z njegovimi resničnimi vrednotami? Je to, kar pri njem občudujem, pristno? Poznam njegove napake? Ga ljubim kljub pomanjkljivostim?

Napačno se je osredotočati na čustva druge osebe, ne da bi vedeli, ali za njimi stojijo resnične vrednote, ki so ta čustva vzbudile?


COUPLE

Preberite še:
Par z neverjetno navdihujočo, a tudi srce parajočo zgodbo

  • Vsakdanjik 

Poznati se pomeni skupaj preživeti vsakdanje trenutke v življenju. Le tako bomo spoznali, ali je oseba, v katero sem zaljubljen, res oseba, s katero sem pripravljen deliti vse življenje in kateri želim, da bi bili podobni najini otroci. 

COUPLE
Pexels - CC0

Ko smo zaljubljeni, je normalno, da želimo z ljubljeno osebo preživeti kar največ časa, vendar si sčasoma želimo, da bi bil odnos trden in trajen. Ko delamo načrte za prihodnost, si želimo predvsem varnosti. 

Če nekdo ni pripravljen vsega življenja preživeti z lastnostmi, ki mu pri drugem ne ugajajo, potem odnosa ni pametno nadaljevati.

Čas partnerstva je čas preizkušanja odnosa, zato njegova prekinitev ne pomeni neuspeha, čeprav je lahko zelo boleča.


PARENTHOOD

Preberite še:
Kaj, kdo, kako, kdaj in zakaj spolna vzgoja

3. Razlike

Pri poznavanju razlik druge osebe moramo biti zelo stvarni, da bi ugotovili, ali lahko drug z drugim delimo vse življenje. Izognite se fantazijam, da bi se druga oseba lahko spremenila.

Resnično poznati dobre in slabe lastnosti ljubljene osebe je bistven korak za napredovanje v odnosu. Bolj ko nam je jasno, kakšni smo mi in kakšen je partner, pristnejši bo odnos. 

Pogled pristne ljubezni nam namreč ne odpira samo vrat do drugega, temveč predvsem do nas samih. Drugi nam pomaga osebnostno rasti in dozorevati. 

Skozi manjša razhajanja, prepire in spore drug drugega bolje spoznamo, se izpopolnimo in razumemo, kako se oseba, v katero ste se zaljubili, v resnici obnaša in živi.


HAPPY

Preberite še:
10 nasvetov iz Svetega pisma, kako osmisliti življenje

To poznavanje nam pomaga, da s svojimi dejanji drugemu želimo dobro in ne mislimo zgolj nase. Živeti nesebično in velikodušno je bistvenega pomena, če želimo drugemu dati tisto, kar je v nas najboljšega, da bi drugega osrečili.

4. Srce

Pogled pristne ljubezni nam ne omogoča, da drugega vidimo stvarno, z vsemi pomanjkljivosti, hibami in omejitvami, ampak tudi da vidimo, kaj vse bi ta oseba lahko postala. 

Ko spoznamo poklicanost ljubljene osebe, njene najgloblje sanje, postanemo osrednji junaki v ljubezenski zgodbi, v kateri sami rastemo in jo razvijamo. 

Pristna ljubezen nikdar ne prireže kril, ampak je vedno rodovitna.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila španska izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Jasmina Rihar.


EXERCISE

Preberite še:
Kaj sem se naučila, ko so mi v enem tednu crknili trije pari slušalk


ALJAZEV STOLP

Preberite še:
“Imam občutek, da se ljudje zdaj mnogo bolj zavedajo pomena Aljaževega stolpa”


MARTIN GOLOB

Preberite še:
Martin Golob: Zakaj je lahko gospod, ki ne hodi k maši, bolj veren od župnika v Bohinju

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.