Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 18. maja |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

99-letnik vsak dan prehodi skoraj 10 kilometrov, da obišče bolno ženo

LUTHER YOUNGER,99 YEARS OLD,WALKS 6 MILES,WIFE

CBS News | YouTube

Cerith Gardiner - objavljeno 13/09/18

Niti starost niti razdalja zanj nista ovira, da se ne bi držal svojih poročnih zaobljub

Luther Younger in Waverlee sta poročena že 55 let. Predan mož pa tudi pri svojih 99 letih poročne zaobljube (“v bolezni in zdravju”) jemlje zelo resno. Njegova žena je bila namreč v zadnjem obdobju večkrat hospitalizirana, a se je ne glede na vse ovire vedno potrudil in se še vedno trudi, da jo obišče vsak dan. Trenutno je Waverlee v bolnišnici zaradi pljučnice, zato Luther vsak dan prehodi skoraj 10 kilometrov, da jo obišče. Pred devetimi leti so Waverlee odkrili tumor, zaradi katerega je paralizirana.

Čeprav bi marsikdo raje čakal na avtobus ali upal, da ga bo kdo peljal do bolnišnice, je Luther za kaj takega preveč neučakan, saj želi čim prej priti do svoje žene. “Imam ženo. Nočem čakati na avtobus. Hočem jo čim prej videti,” je dejal.


MONA MONAHAN AND DES MONAHAN ‏

Preberite še:
Pri 84 letih se je naučil ličiti svojo slepo ženo

Ko te vodi ljubezen in starost ni ovira

Novinarju CBS News pa je povedal, da v teh skoraj 10 kilometrih hoje veliko razmišlja o zakonu, ki ga imata z ženo, za katero Luther pravi, da je njegova “sladka skodelica čaja”.

Kljub temu da se Luther približuje okrogli obletnici ‒ 100-im letom ‒ ima neverjetno kondicijo in moč, da vsak dan prehodi takšno razdaljo. Včasih se ta hoja spremeni celo v tek. Na vsakem njegovem koraku pa ga vodi ljubezen.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Barbara Oprčkal.




Preberite še:
Poročena sta kar 79 let in še vedno zaljubljena


TOM HANKS

Preberite še:
Skrivnost zvezdniških parov za uspešen zakon


VAEL NATASA HANUNA

Preberite še:
Musliman, ki je bil nekoč ministrant, o srečnem zakonu s katoličanko

Tags:
bolezenodnosizakon
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.