Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 23. julija |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Težave s samopodobo? Sv. Katarina vam lahko priskoči na pomoč

WOMAN,SELF,IMAGE,MIRROR

Taylor Smith | CC0

Sophia Swinford - objavljeno 18/08/18

Te besede sv. Katarine Sienske vam bodo pomagale, da se boste zagledali v novi luči

Pritisk na moške in ženske, da morajo biti v skladu z idealnimi predstavami o moškosti in ženskosti v družbi, je danes skorajda neznosen. Naj gre za pritisk, kakšen naj bo naš videz, zahteve, naj bomo prijaznejši do svojega telesa ali pa naj prilagodimo svojo osebnost: tako mladi kot stari ljudje so pogosto zasuti s tekmovalnimi definicijami, kakšna bi morala biti sodobna moški in ženska.


MOTHER AND DAUGHTER

Preberite še:
Kako lahko mame hčeram pomagajo do zdrave samopodobe

Če imate težave s samopodobo ali občutkom lastne vrednosti, naj vas navdahnejo te besede sv. Katarine Sienske:

“Kaj si želiš spremeniti? Lase, obraz, telo? Zakaj? Bog je vendar zaljubljen v vse te stvari in če bodo izginile, bo morda zajokal.”

Nebeški Oče, vem, da si me nadvse skrbno in pozorno ustvaril. Niti ene same podrobnosti nisi prepustil naključju. Danes Te prosim za milost, da bi se lahko videl tako, kot me vidiš Ti. Prav posebej prosim, da pritegneš mojo pozornost na tiste dele telesa, ki jih ne cenim dovolj, in prosim Te, da popraviš moj pogled nanje. Vem, da me ceniš in ljubiš dosti bolj, kot bom kdajkoli lahko doumel, in danes zaupam v Tvojo zdravilno moč. Hvala Ti, Oče, da si me ustvaril s toliko ljubezni in pozornosti. Amen.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.


Woman looking in the mirror

Preberite še:
Pasti lažne resničnosti in kaj najbolj vpliva na samopodobo naših otrok


SELF ESTEEM

Preberite še:
Štirje nasveti za več samospoštovanja


ROMAN GLOBOKAR

Preberite še:
“Ko vidiš, da bi se tvoje življenje lahko končalo, se naenkrat spet zaveš, koliko ti je podarjeno”

Tags:
lepotaosebna rast
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.