Aleteia logoAleteia logoAleteia
Ned, 28. aprila |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Sestra Tončka in njen čudež na Brezjah

TONČKA KRAJNIK

ZAJEM ZASLONA | VIMEO

Aleteia - objavljeno 15/08/18

Predlog za praznik Marijinega vnebovzetja: ogled dokumentarnega filma Čudež

Čeprav je že v častitljivih letih, sestra Tončka Krajnik v dokumentarnem filmu Čudež režiserja Davida Sipoša govori z neverjetno živahnostjo in veseljem. Najtežji trenutki v njenem življenju so jo naučili, da na vse gleda z obilo vedrine. “Včasih so težave, a te težave so tako majhne, če jih primerjam s tem, kar smo pretrpeli v taborišču!” pravi sestra usmiljenka.


CHURCHES IN SLOVENIA

Preberite še:
Bliža se praznik Marijinega vnebovzetja. Kam boste romali?

Čudež na Brezjah

Leta 1938 se je družini Krajnik zgodilo nekaj, kar jo je zaznamovalo za vse življenje. Njihovo sedemletno deklico Tončko je med raznašanjem časopisa po domači vasi napadel pes. Zbolela je in kmalu ni mogla več hoditi. Bolezen ji je vzela noge in roke, nato ni mogla več govoriti. Mala Tončka je obležala doma.

Po dolgi bolezni so se starši odločili, da jo odpeljejo na Brezje, saj je deklica ves čas nemo kazala na sliko Marije Pomagaj, ki je visela v sobi. In res: Tončka je med povzdigovanjem vstala in spregovorila. V trenutku je bila popolnoma ozdravljena.

Pozneje je Tončka vstopila k sestram usmiljenkam. “Kako lepo je, da je človek lahko srečen v tem poklicu!” je veselo dejala v filmu Čudež, ki predstavlja njeno življenje in si ga lahko ogledate v videoposnetku.


PAUL,APOSTLE OF CHRIST,MOVIE

Preberite še:
Film, ki sprašuje vest: Bi tudi ti to storil za Kristusa?


AUSCHWITZ COUPLE

Preberite še:
Zaljubljenca iz Auschwitza – našla sta se po 39 letih


Basilica of St. Mary Help of Christians

Preberite še:
Ali res veste, komu je posvečena cerkev na Brezjah?

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.