Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 25. aprila |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Bliža se praznik Marijinega vnebovzetja. Kam boste romali?

CHURCHES IN SLOVENIA

Aleteia - objavljeno 12/08/18

V sredo se bomo spominjali dneva, ko je Marija dosegla polnost življenja v večnosti

Marijino vnebovzetje, ki ga bomo praznovali v sredo, je največji cerkveni Marijin praznik. Je praznik upanja, saj nam sporoča, da je Marija dosegla polnost življenja v večnosti. To dejanje predstavlja napoved vstajenja mrtvih, ki ga bomo ob sodnem dnevu deležni vsi ljudje, so zapisali na Slovenski škofovski konferenci.

Marijino vnebovzetje pomeni poklon ženi, saj je Bog Marijo, ženo in mater, poveličal v nebesih. Katoliška Cerkev s praznovanjem tega praznika poudarja dostojanstvo in poklicanost vsake žene.

Hkrati je to dan, ko ljudje množično romajo v katero od Marijinih cerkva. V Sloveniji je Mariji posvečenih veliko župnijskih, podružničnih, zlasti pa božjepotnih cerkva in kapelic, zato je Marijino vnebovzetje v našem verskem izročilu globoko zakoreninjeno.


MARY

Preberite še:
Veste, kje domuje ta Marija?

S klikom na fotogalerijo si lahko ogledate nekaj naših predlogov, kam se lahko letos odpravite na romanje in kdaj bodo v sredo tam svete maše.


DISNEY PRINCESSES

Preberite še:
Je obleke Disneyjevih princes navdihnila Marija?


THE VOICE

Preberite še:
Fant z neverjetnim glasom: Ave Marija, kot je še niste slišali


POPE PRAYING VIRGIN

Preberite še:
Kako papež Frančišek pojasnjuje molitev zdravamarija vrstico za vrstico

Tags:
Marijasveta maša
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.