Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pon, 29. aprila |
Aleteia logo
Novice
separateurCreated with Sketch.

Avto je zgorel, a posodica za hostije, rožni venec in molitvenik so ostali nedotaknjeni

FIRE, HOST

Facebook / Diocese de Franca

Aleteia - objavljeno 29/07/18

Morda se nam zdi le slučaj, lahko pa je posebno znamenje

Zgodilo se je v regiji Franca, v notranjosti São Paula. Maria Emília da Silveira Castaldi, ki je stara 76 let, je izredna delivka svetega obhajila. Tisti dan se je odpravljala k maši, po kateri naj bi sveto obhajilo odnesla bolnikom iz svoje župnije.

Predmeti, ki jih je pri deljenju svetega obhajila bolnikom ponavadi uporabljala – rožni venec, piksida (okrogla posodica za hostije) in knjiga z liturgičnimi besedili – so bili na sovoznikovem sedežu. Maria Emília pripoveduje, da se je, ko je sedla v avto, da bi se odpeljala, izpod pokrova motorja začelo kaditi. Ogenj se je hitro razširil.

Avto je bil v tistem trenutku v garaži in treba ga je bilo poriniti na ulico. Pri tem sta ji pomagala sosed in neki mladenič, ki sta šla mimo. Poklicala sta gasilce.


EUCARISTIC MIRACLE

Preberite še:
4 evharistični čudeži, ki jih znanost ne zna razložiti

Nobene sledi požara

Ko se je ogenj počasi širil, je gospa Maria Emília molila in prosila, da ogenj ne bi zajel posode za bencin, kar bi sicer povzročilo eksplozijo. Ko so gasilci ogenj pogasili, so prosili lastnico avtomobila, da ga odpre. V tem trenutku pa je šokirana ugotovila: “Odprla sem vrata in videla, da so bili vsi trije predmeti nedotaknjeni. Molitev izročitve dneva ne le, da ni zgorela, tudi zmočila se ni! Avto je bil ves sajast, vsa plastika se je stopila, kar pa je preostalo od sedežev, je bilo kovinsko ogrodje.”


WILLIAM MAILLIS

Preberite še:
Star je 11 let, hodi na univerzo in želi dokazati, da Bog obstaja

Ko je izredna delivka obhajila zagledala ta prizor, je začela jokati: “Bilo je zelo vznemirljivo. Zame je bil dogodek zelo velik blagoslov. Tu ni nobene logike … Na predmetih ni nobene sledi požara, celo vonja ne … “

“Prepričana sem, da je bila Božja milost z mano. Če bi ne bila, bi se verjetno zgodilo najhujše,” je dodala gospa Maria Emília.

Škofova beseda

Dom Paulo Roberto Beloto, krajevni škof v Franci, je dogodek označil kot neverjetno dejstvo. “Ne moremo zanikati, da nam lahko Bog prek življenjskih dejstev nekaj sporoča. Gre za osebne izkušnje, ki jih spoštujemo.” Dom Paulo je še poudaril, da “ne moremo meriti naše vere, izkustva Boga in cerkve po takšnih dejstvih”.




Preberite še:
Veste, koliko katoličanov živi v največji državi na svetu?

Škof je še dodal, da “je vse, kar nam Bog bolj konkretno želi povedati o njegovi resnici in volji, zapisano v Svetem pismu, v razodetju našega Gospoda Jezusa Kristusa in v nauku Cerkve. To je naša gotovost in pot, ki ji moramo slediti.”

Za portal G1 je škof izjavil, da bo cerkvenemu sodišču naročil, naj primer raziščejo. “Ker v posodici ni bilo hostije, ne moremo govoriti o evharističnem čudežu. Ampak dejstvo je, da gre za res neverjeten dogodek,” je še sklenil škof.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila portugalska stran Aleteie. Prevedla in priredila Maja Pintarič.


POLICE CAR

Preberite še:
Futuristični avto v tisočletnem romarskem kraju


JANEZ RUS

Preberite še:
Kakšna je podobnost med vero in pitjem na kredo?


FATHER DAVID JONES,HERMIT,IRELAND

Preberite še:
Tako živi David, poslednji irski puščavnik, ki ga lahko gledate tudi na YouTubu

Tags:
škof
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.