Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pon, 6. maja |
Aleteia logo
Zanjo
separateurCreated with Sketch.

Nastja Kramer: “Na začetku sem delala cele dneve, zadnji dve leti pa …”

NASTJA KRAMER

OSEBNI ARHIV

Barbara Oprčkal - objavljeno 19/07/18

Ženska ženski ‒ podjetnica in ljubiteljica potovanj Nastja Kramer

Ko zasleduješ svoje sanje, sta pogum in zaupanje dve vrlini, brez katerih ne gre. Nastja Kramer je mlada podjetnica, ki se je skupaj s prijateljico Andrejo Stopar podala na samostojno podjetniško pot in postala solastnica spletne trgovine Malinca.si, na kateri najdete živila in izdelke za zdravo življenje pa tudi okusne recepte. Nastja svoje življenje posveča prav zdravi prehrani in zdravemu načinu življenja, s svojim projektom pa želi, da bi to vzljubili tudi drugi.

Je pa tudi velika ljubiteljica potovanj, živali, kuhanja in knjig. Kako poskrbi, da si kljub napornemu tempu, ki ga prinaša vodenje podjetja, vzame čas za stvari, ki ji v življenju največ pomenijo?

1. Kakšen je za vas idealen začetek dneva? Se kdaj zgodi?
Za idealni začetek dneva je pomembno, da se mi nikamor ne mudi in si lahko v miru privoščim zdrav zajtrk in dobro kavo. Ja, ja seveda se zgodi – če med tednom ne gre, pa obvezno ob koncu tedna.

2. Ko se zjutraj pogledate v ogledalo, si rečete … ?
Ponavadi si rečem – uh, danes bo spet en zanimiv dan.


PETRA ŠKARJA

Preberite še:
“Če bi delala od jutra do večera, bi bil to največji osebni neuspeh”

3. Biti urejena je za vas pomembno, ker … ?
Se tako počutim boljše in bolj samozavestno.

4. S čim, kje in kako se duhovno napolnite?
Ob stvareh, ki jih rada počnem v prostem času – sprehodi z mojima dvema kužkoma Boijem in Lunom, ob kuhanju in branju knjig. Najbolj pa na potovanjih.

5. Kako se ob vseh obveznostih in vsesplošnemu pomanjkanju časa posvetite bližnjim in tistim stvarem, ki vam veliko pomenijo?
Pomembno je, da si znamo razporediti čas tako, da ga imamo za vse, kar nam je ljubo, dovolj. Na začetku poslovne poti sem delala cele dneve, zadnji dve leti pa sem to malo spremenila. Delam od osem do devet ur dnevno, konce tedna pa si vzamem prosto. Pomembno je, da si poleg dela, v katerem zelo uživam, vzamem tudi čas zase in svoje bližje. To me napolni z drugačno energijo in mi daje zagon, ideje za projekte v Malinci.


DEANA JEZERŠEK

Preberite še:
Kako biti žena, mamica in podjetnica? “Delujem na fotosintezo”

NASTJA KRAMER
OSEBNI ARHIV

ANJA HLAČA FERJANČIČ

Preberite še:
“Ja, težave in delo nosim domov in sem tečna. Ampak …”

6. Preizkušnja, za katero ste v življenju najbolj hvaležni in kaj ste se iz nje naučili?
Izpostavila bi dve stvari. Prvo je vsekakor lastno podjetje Malinca, v katerega sem se podala pred petimi leti tako rekoč brez izkušenj. V tem času sem se morala ogromno naučiti in sprejeti veliko kompromisov. Predvsem sem se naučila delati z ljudmi (strankami in sodelavci) in sprejemati težke odločitve na dnevni ravni.

Veliko izkušenj pa so mi dala tudi potovanja – na njih spoznavam in gradim sebe.

7. Verjetno bi lahko rekli, da je tisto, kar delate, vaša strast. V življenju ste sledili svojim sanjam in s trdim delom vam na tej poti zdaj uspeva. Kaj bi svetovali tistim, ki to strast in sanje še iščejo, zraven pa obupujejo, da jim to gotovo ne bo uspelo?
Sledite svojim sanjam in se ne ozirajte na konkurenco, recesijo … Povezujte se (s prijatelji, sošolci oziroma sodelavci, konkurenco, uspešnimi podjetniki), sprašujte (vse, kar ti pade na pamet, in vsakega, ki bi lahko poznal odgovor), izobražujte se in delajte to, kar vas veseli – tako je uspeh zagotovljen.

8. Misel, ki vas spravi pokonci, ko ste slabe volje?
Jutri bo boljše! 😊 No, drugače je moj življenjski moto work smart – have fun – make a difference (Delaj pametno, zabavaj se, naredi spremembo, op. p.). Ta me vedno usmeri na pravi način razmišljanja.

9. Kakšen je vaš večerni ritual, ki vas umiri?
Tuš, udobna oblačila, dobra večerja in crkljanje z mojima kužkoma na kavču s knjigo v roki.

10. Biti ženska je lepo, ker … ?
… lahko počnem 10 stvari hkrati, se znam predati čustvom in ker lahko obujem seksi petke. 😊

Ženska ženski

Je biti ženska danes težko ali lepo? Ali celo oboje? Pride trenutek, ko se znajdemo pred izzivom, ko ne vemo, kako bi se odzvale, kaj bi storile, kako bi šle naprej. Pride trenutek, ko se ne počutimo dobro v svoji koži, in je vse, kar potrebujemo, nekaj spodbudnih misli, a ne vemo, kje bi jih poiskale.

Takrat nam še kako prav pride koristen nasvet, podobna izkušnja, ki nam da motivacijo ali pa zgolj idejo, kako lahko rešimo zagato, v kateri smo se znašle. In ni ga boljšega nasveta, kot ga lahko da ženska ženski, mama mami, podjetnica podjetnici …

10 vprašanj in odgovorov. 10 izkušenj, misli, nasvetov. Da bo biti ženska še lepše.

Še več zgodb iz rubrike Ženska ženski pa najdete tukaj.

Tags:
Ženska ženski
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.