Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 29. marca |
Aleteia logo
Zanjo
separateurCreated with Sketch.

“Ja, težave in delo nosim domov in sem tečna. Ampak …”

ANJA HLAČA FERJANČIČ

STANE JERŠIČ ZA VAL 202

Barbara Oprčkal - objavljeno 08/03/18

Ženska ženski ‒ žena, voditeljica in strastna športnica Anja Hlača Ferjančič

Anja Hlača Ferjančič je ena tistih oseb, ki bi jo verjetno prej prepoznali po glasu kot po videzu. Je namreč novinarka, dnevna urednica in jutranja voditeljica na Valu 202. Zato vas je njen glas lahko že marsikdaj pospremil v službo ali pa ste mu lahko prisluhnili v oddajah Evropa osebno in Centrifuga. Anja je svetovna popotnica in strastna športnica, zato redno spremlja športno dogajanje, nedavno pa je bila tudi na olimpijskih igrah v Južni Koreji.

Simpatična Dolenjka je tudi tista novinarka, ki ji je uspelo prepričati

, da je spregovoril nekaj besed v slovenščini. Njeno delo vsekakor odlikujejo delavnost, vztrajnost in znanje. Tempo, ki ga narekuje njen poklic, je vsekakor pester, prav tako pestro pa je zato tudi usklajevanje vsega tega z družinskim življenjem.

1. Kakšen je za vas idealen začetek dneva? Se kdaj zgodi?

Idealen začetek dneva zame pomeni spanje do devetih (priznam, da sem nepoboljšljiva zaspanka), telovadbo in obilen zajtrk z možem. Dejansko mi to uspe nekajkrat na mesec, kar se mi zdi kar fino.

2. Ko se zjutraj pogledate v ogledalo, si rečete … ?

Moji jutranji samogovori ponavadi niso zelo motivacijski, prepogosto se obremenjujem zaradi sivih las ali nepravilnosti na koži. Včasih se pa vendarle spomnim, da si lahko v misli prikličem tudi hvaležnost, da se vsaj vidim (kar pri moji dioptriji ni najbolj zanemarljivo 😉).

Vse bolj se zavedam, da tisto, kar mislimo ali govorimo, zares oblikuje naš značaj in usodo, zato skušam izbirati pozitivne misli in spodbudne samogovore.

3. Biti urejena je za vas pomembno, ker … ?

Z urejenostjo kažem spoštovanje do sebe in drugih.

4. S čim, kje in kako se duhovno napolnite?

Veliko mi pomenijo poglobljeni pogovori z možem in prijateljicami, branje, sprehodi v naravi. Sicer pa se mi zdijo odličen vir programi duhovne obnove ali program Koraki k umirjenosti.

ANJA HLAČA FERJANČIČ
STANE JERŠIČ ZA VAL 202

5. Kako se ob vseh obveznostih in vsesplošnemu pomanjkanju časa posvetite svojemu možu?

Skupaj skušava preživeti čim več časa, rada imava šport, najin nov najljubši skupni šport je tek na smučeh. Veliko nama pomeni, da sva skupaj, tudi če ne počneva nič posebej zanimivega ali pomembnega, preprosto skušava skupaj pripraviti večerjo, pogovarjava se o tem, kaj se je zgodilo čez dan, rada imava tudi bolj zapletene debate.

6. V službi ste imeli naporen dan – nosite delo in težave domov? Kako se temu izognete?

Ja, težave in delo nosim domov in sem tečna. To je gotovo ena od stvari, na katere nisem ponosna. Ampak domov pogosto nesem tudi veselje in navdušenje, ker me moje delo res veseli in imam ta privilegij, da se lahko pogovarjam z nadvse zanimivimi, prijetnimi in uspešnimi ljudmi.

7. Misel, ki vas spravi pokonci, ko ste slabe volje?

Po navadi se zanašam na to, da bo hitro minilo. 😉 Če sem slabe volje, gre za zelo intenzivno, ampak časovno precej omejeno obdobje. Sicer pa skušam na stvari pogledati z drugega oz. širšega zornega kota.

8. Kakšen je vaš večerni ritual, ki vas umiri?

Nimam večernega rituala, se pa zadnje čase trudim, da tik pred spanjem ne preverjam več elektronske pošte in sporočil na Facebooku.

9. Biti ženska je lepo, ker … ?

Naj odgovorim z delčkom pesmi Alenke Rebula:

“Blagor ženskam,

ki znajo hoditi kot vile,
zemlja lahko zadiha
pod njihovimi rahlimi stopali.”

Biti ženska je lepo, ker je to izziv in blagoslov hkrati.

10. Kaj vam pomeni praznik dan žena in zakaj ga po vašem ženske potrebujemo?

Praznik potrebujemo vsi, tako moški kot ženske. Le skupno praznovanje lahko prinese napredek in obojestransko zadovoljstvo. Sicer pa dan žena razumem predvsem kot krepitev prizadevanja za to, da ženske lahko počnejo tisto, kar si želijo in v čemer so dobre; da si lahko same izberejo pot in sledijo svojemu poslanstvu. Ne pa da morajo slediti vzorcem, ki jim jih določi kdo drug.

Ženska ženski

Je biti ženska danes težko ali lepo? Ali celo oboje? Pride trenutek, ko se znajdemo pred izzivom, ko ne vemo, kako bi se odzvale, kaj bi storile, kako bi šle naprej. Pride trenutek, ko se ne počutimo dobro v svoji koži, in vse, kar potrebujemo, je nekaj spodbudnih misli, pa ne vemo, kje bi jih poiskale.

Takrat nam še kako prav pride koristen nasvet, podobna izkušnja, ki nam da motivacijo ali pa zgolj idejo, kako lahko rešimo zagato, v kateri smo se znašle. In ni ga boljšega nasveta, kot ga lahko da ženska ženski, mama mami, podjetnica podjetnici …

10 vprašanj in odgovorov. 10 izkušenj, misli, nasvetov. Da bo biti ženska še lepše.

V rubriki Ženska ženski smo do zdaj objavili tudi:


DEANA JEZERŠEK

Preberite še:
Kako biti žena, mamica in podjetnica? “Delujem na fotosintezo”




Preberite še:
“Ko je hudo, se ženska vedno bolje znajde kot moški”

ANJA HLAČA FERJANČIČ
STANE JERŠIČ ZA VAL 202

Tags:
Ženska ženski
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.