Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 3. maja |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Oče treh otrok Boštjan Romih o “svoji” vzgoji

BOSTJAN ROMIH

LOJZE GRČMAN | ALETEIA

Lojze Grčman - objavljeno 02/07/18

Kaj priljubljeni voditelj rad počne s svojimi otroki

Boštjana Romiha poznamo s televizijskih zaslonov in z radijskih frekvenc. Priljubljeni voditelj pa je predan tudi družinskemu življenju. Pred kratkim sta z ženo Laro praznovala 14 let poroke. Imata tri otroke, dve dekleti in fanta.

Urnik nekoga, ki dela v medijih, težišča prav gotovo nima v dopoldanskem času kot “običajne” službe. Kako vseeno na zadovoljstvo vseh Boštjan uskladi poklicne in družinske obveze? Kot kaže, to pri Romihovih ni težava. Odsotnost klasičnega delovnega časa včasih dobi celo podobo privilegija.


TINA DEU

Preberite še:
Kako je idiot postal (šaljivi) prismoda

“Medijsko prepoznavnost otroci sprejmejo zelo enostavno. Še vedno si očka in mož. Mislim, da je v resnici težje tistim, ki imajo predolge delavnike, ki delajo od osmih in prihajajo domov ob petih, šestih. Zahtevno je, če oba starša veliko delata in sta premalo doma,” se nad svojim statusom prav nič ne pritožuje voditelj številnih predvsem zabavnih oddaj.


MARKO JUHANT

Preberite še:
Kaj storiti, da starši ne bodo hodili na fakulteto na govorilne ure otrok?

Vesel je, da imajo v družini nekakšen posvečen čas – večerno branje. Ko je le mogoče, mlajšima otrokoma na glas bere. Trenutno je na meniju Pika Nogavička.

“Poklicno berem že vrsto let in branje mi je tako ali tako všeč. Pri otrocih pa bi rad vzbudil željo po branju, čut za besedo. To, da bodo v roke radi vzeli knjigo. Branje otrokom je super navada. Otroka napeto poslušata, nato gresta skoraj brez besed spat. To se mi zdi zelo dragocen trenutek družine, ki lahko odtehta kakšno odsotnost,” je prepričan Boštjan, s katerim smo klepetali ob robu predstavitve knjige Puberzver.

Prebral jo je in o pubertetniških zgodah in nezgodah govoril tudi iz lastnih izkušenj. Starejša hči je namreč stara 14 let. Poudaril je, da ni nikakršna “zver”. Občasno pa tudi pri njej prihaja do hitrega menjavanja “sončnega” in “oblačnega” vremena.


BRANE MILICEVIC

Preberite še:
“Težave z zasvojenostjo se začnejo pri vzgoji otroka”


MARIJA KREBELJ

Preberite še:
“Tako učitelji kot starši smo okuženi s permisivno vzgojo”


VALENTINA SMEJ NOVAK

Preberite še:
“Za uspešno vzgojo otrok moraš predvsem vzgajati samega sebe”

Tags:
družinaotrocivzgoja
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.