Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 18. junija |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Izzivalna modna kombinacija za Instagram, posneta v cerkvi

St. Mary's Church before

St. Mary's Church

Tina Martinec Selan - objavljeno 27/04/18

Ker danes zaradi interneta informacija ali fotografija dobesedno v minuti obkroži ves svet, smo priče tudi fenomenu različnih (vizualnih) provokacij, saj je bitka za všečke precej divja

Influencerstvo  ̶  poklic, ki zahteva odmevne in šokantne objave

Vplivneži ali influencerji so ljudje, ki so zelo aktivni na socialnih omrežjih in objavljajo stvari, ki pritegnejo veliko število ljudi, zaradi česar jim na socialnih omrežjih veliko ljudi tudi sledi. To je lahko tudi zelo donosno, zato jih podjetja najamejo za reklamiranje svojih blagovnih znamk, izdelkov ali storitev. Da pa bi prišli do dobre (mišljeno je predvsem odmevne) objave, so ljudje pripravljeni narediti marsikaj.

Logično je, da si je treba izmišljati vedno nove in nove poti ter načine za to, da bi bila neka novica ali fotografija izvirna. Česa še ni nihče objavil? Na kakšen način se še nihče ni lotil neke teme? S katerega kota še nihče ni fotografiral določenega prizora? Kateri kraji so še dovolj skriti, da v njem še ni bilo posnetih veliko fotografij? Kje najdem ozadje za fotografijo, kakršne še ni bilo?
Preberite še:
Kako se po porodniški vrniti v modno formo

Izzivalno modno fotografiranje v cerkvi

Bilo je samo vprašanje časa, kdaj se bo kdo spomnil in začel fotografirati tudi v cerkvi. Pa ne zaradi prostora, arhitekture ali obreda v cerkvi. Gre za fotografiranje izzivalnih modnih kombinacij za Instagram. Tako se je pred dvema tednoma tam pojavila fotografija ameriške modne blogerke, ki v precej izzivalni kombinaciji pozira znotraj cerkve v Puerto Ricu.


KAREL GRŽAN

Preberite še:
“Kapela mi veliko pomeni, ampak brez štale ne bi preživel”

Blogerka s tem zagotovo ni imela v mislih nič slabega, je pa dosegla svoj namen – cerkev pač ni tipična lokacija za modno poziranje v kratkih hlačah in izzivalnem zgornjem delu, zato je bila fotografija toliko bolj učinkovita. Šokantnost pa je zagotovo nekaj, s čimer se poveča število ogledov, všečkov in sledilcev. Objava je bila v svojem bistvu prodajno naravnana, saj je reklamirala kose oblačil in obutve, ki jih blogerka nosi na tej fotografiji.

[protected-iframe id=”61ebefc6ef82bd4bf32829780a1f8843-133580111-130919046″ info=”//www.instagram.com/embed.js” class=”instagram-media”]

Fotografija je naletela na mešane odzive, med njimi je ogromno komentatorjev, ki menijo, da je fotografija neprimerna ter da cerkev ni prostor za te stvari. Dame v takšnih oblačilih v evropske cerkve zagotovo ne bi spustili, saj pred številnimi katedralami poleti opozarjajo na to, da si je treba pred vstopom v cerkev zakriti razgaljena ramena, pregloboke dekolteje, če pa nosimo prekratke hlače ali krila, se moramo pred tem preobleči ali zakriti z ruto.


EVA AHAČEVČIČ PAKIŽ

Preberite še:
“Glede na to, da sem vso noč dojila, sem prav fejst”

V svetu mora ostati še kaj svetega

V čem je problem? Boga, ki nas je ustvaril, golo človeško telo zagotovo ne more motiti ne v cerkvi ne kje drugje. Gre za vprašanje spoštovanja in pravilnega odnosa do nečesa, kar je sveto, čisto in odmaknjeno, v tem primeru do cerkve kot prostora češčenja Boga. Ali v današnjem svetu sploh še obstaja kaj, kar je sveto in nedotakljivo, kar presega relativizacijo vsega in vseh?

Ali znamo spoštovati in ponižno upoštevati določena pravila, ne da bi jih morali do konca analizirati in secirati, preprosto zato, ker tako pač je? Ali se zavedamo, da se nekaterih reči pač ne počne in da, kot v tem primeru, obstajajo kraji, kamor razgaljenost, provokacija in Instagram filtri pač ne sodijo?

Cerkev je svet prostor, kjer je v tabernaklju navzoč Bog, kjer morajo vladati tišina, mir in posvečenost. Jezus, ki se v življenju ni prav pogosto razburil, je ostro nastopil proti trgovcem, ki so si v templju postavili stojnice in iz njega naredili “štalo”. Pri tem jim je rekel: “Moja hiša naj se imenuje hiša molitve za vse narode, vi pa ste iz nje naredili razbojniško jamo,” (Mr 11, 17). Naj cerkev ostane to, kar je, torej hiša molitve, modne fotografije in ulični stil pa naj ostanejo na ulici, kjer je zanje več kot dovolj priložnosti in prostora.
Preberite še:
Kaj nam je sveto? Življenje, družina, narava, moč?


UŚMIECHNIĘTA KOBIETA

Preberite še:
5 lekcij o modnem slogu, ki nam jih lahko dajo Francozinje

Tags:
moda
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.