Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 20. julija |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Obarvaj svoj post: Pridi, Sveti Duh!

GIRL PRYING CHURCH

P Deliss / GODONG

Aleteia - objavljeno 22/03/18

Vabimo vas, da ta post obarvamo pisano

Jezus je trpel in umrl, da bi mi živeli  ̶  živeli v polnosti. V postnem času se odrekamo hrani, škodljivim navezanostim in razvadam, negativnosti, darujemo svoj čas drugim, se žrtvujemo  ̶  vse to, da bi se osvobodili in zaživeli bolj polno, veselo, barvito.

Vabimo vas, da se nam vsak dan posta pridružite v premišljevanju kratke misli iz Svetega pisma in preprosti nalogi. Tu je naslednji izziv:

Četrtek, 22. marec

Abram je padel na obraz in Bog je govoril z njim ter rekel:

“Glej, to je moja zaveza s teboj: postal boš oče množice narodov. Ne boš se več imenoval Abram, temveč Abraham ti bo ime, kajti postavljam te za očeta množici narodov. Naredil te bom silno rodovitnega, napravil bom iz tebe narode in kralji bodo izšli iz tebe. Postavljam svojo zavezo med seboj in teboj ter tvojimi potomci za teboj iz roda v rod kot večno zavezo. Tebi in tvojim potomcem za teboj bom Bog. Tebi in tvojemu potomstvu dajem deželo, v kateri bivaš kot tujec, vso kánaansko deželo, v večno last in bom njihov Bog.

(1 Mz 17,3-8)

Naloga: Zahvalimo se za vse očete našega naroda, ki so žrtvovali svoj čas, energijo, svoje življenje za to, da lahko danes živimo v mirni in varni državi. Prosimo Svetega Duha za naš narod:

Pridi, Sveti Duh, napolni srca svojih vernih in vžgi v njih ogenj svoje ljubezni.Pošlji svojega Duha in prerojeni bomo in prenovil boš obličje zemlje.Molimo! Bog naš Oče, Sveti Duh nas razsvetljuje in uči. Naj nam pomaga, da bomo v življenju spoznali, kaj je prav, in vselej radi sprejemali njegove spodbude. Po Kristusu našem Gospodu. Amen.


JANEZ EVANGELIST KREK

Preberite še:
Katoliški politik, ki ga niso mogle uničiti niti lažne novice
Preberite še:
Pozabljeni Slovenci, ki so zgradili slovensko industrijo


VALENTIN VODNIK

Preberite še:
Veliki Slovenec, ki vabi, naj bomo ponosni na svojo deželo, jezik in dediščino

Izzive prejšnjih dni najdete tukaj.

Tags:
Obarvaj svoj postpost
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.