Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 27. aprila |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Vas skrbi za otroke? Molite k njihovim angelom varuhom

KIDS

TATJANA SPLICHAL | DRUŽINA

Philip Kosloski - objavljeno 28/02/18

Ko jih ne moremo sami zaščititi, so angeli varuhi naših otrok učinkovita pomoč proti nevarnostim

Svet je nevaren kraj. Ko zapustimo udobje svojih domov, nikoli ne vemo, kaj se lahko zgodi nam ali našim otrokom. To se dogaja že vse od Adama in Eve in se bo nadaljevalo do vnovičnega Jezusovega prihoda.

Dobra novica je, da pri tem nismo sami

Katekizem Katoliške cerkve pravi: ”Od otroštva do smrti spremljata človekovo življenje njihovo (angelsko, op. p.) varstvo in njihova priprošnja,” (KKC 336). Bog vsakemu izmed nas določi angela varuha, čigar naloga je, da nas vodi, varuje in brani. Ne vidimo jih vedno in ne občutimo njihove navzočnosti, toda v resnici so tu, pripravljeni, da nam rade volje priskočijo na pomoč.


Daughter and mother arguing

Preberite še:
Starši in učitelji, kako pa vi kaznujete otroke?


BIBLE

Preberite še:
Kako smo z otroki začeli brati Sveto pismo

Le prositi jih moramo

Starši pogosto pozabimo, da imajo naši otroci angele varuhe in da lahko k njim molimo (s posredovanjem našega angela varuha). Na ta način nad svoje otroke prikličemo učinkovito zaščito. Kadar ne moremo biti telesno navzoči ob svojih otrocih, da bi jih zaščitili, je najprimerneje, da molimo k njihovim angelom varuhom.


SNOWBALL FIGHT

Preberite še:
Obarvaj svoj post: Otrok v meni

ANGEL
PIXABAY

Materina molitev k angelom varuhom njenih otrok

Eden izmed načinov je kratka molitev, ki jo običajno imenujemo Materina molitev k angelom varuhom njenih otrok, a enako pogosto jo lahko uporabijo tudi očetje. Z njo si lahko umirimo srce in smo brez skrbi, ker vemo, kdo varuje naše otročiče.

Ponižno vas pozdravljam, zvesti nebeški prijatelji mojih otrok! Srčno se vam zahvaljujem za vso ljubezen in dobroto, ki jim jo izkazujete. Še naprej bdite nad njimi. Poskrbite za vse njihove telesne in duhovne potrebe. Molite tudi zame, za mojega moža in za vso družino, da se bomo nekoč lahko vsi skupaj veselili v vaši blagoslovljeni družbi. Amen.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie.Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.


FAMILY TURNSEK

Preberite še:
Slovenska družina v Venezueli potrebuje našo pomoč


VEZJE

Preberite še:
Kako je to mogoče? To je ekipa, ki popravlja in podarja računalnike


TERAPEVTA BREZNIKAR RUPARČIČ

Preberite še:
Nemoč, žalost, nerazumljenost, sram. Tabu, ki to ne bi smel biti

Tags:
angelimolitev
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.