Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 23. aprila |
Aleteia logo
Zanjo
separateurCreated with Sketch.

Mami, čas je, da grem

web3-mother-daughter-restaurant-cafe-lunch-love-relationship-mom-adult-child-shutterstock

Shutterstock

Obvious - objavljeno 17/02/18

Karkoli delam, kjerkoli sem, boš ti vedno moja opora in trden steber, ampak moram odrasti. Čas je, da grem

Mogoče me ne boš takoj razumela, mogoče boš dolge noči jokala, ker je zdaj gnezdo prazno, mogoče me boš kdaj poklicala s cmokom v grlu in z bolečino v glasu, ampak mami, jaz grem.

Moram se naučiti ločevati perilo, preden ga dam v pralni stroj, mora mi postati jasno, da posoda naslednji dan ostane v pomivalnem stroju in da čista kad lepo diši, še posebej če sem jo očistila sama.

Naučiti se moram skuhati še kaj drugega kot makarone in računam, da mi bo pri tem pomagal internet. Spoznati moram, da mi mora plača ostati za 30 dni in da ples in pivo ne sodita med naše najosnovnejše potrebe.

Včasih moram začutiti osamljenost in drugim reči: “Moja mami je vedno rekla …” in začutiti ponos ob neštetih nasvetih, ki si mi jih v življenju dala in jih nisem vedno znala ceniti.

Prepoznati moram slaba prijateljstva, kar si ti prej počela zame, znati se moram zadržati, da ne bi ozmerjala svojega šefa, čeprav bi si to zaslužil, a si me naučila, da v resnem poklicu ne smemo hitro izgubiti nadzora in potrpljenja.

Ob sobotah popoldne si moram ustvariti svoje obrede, kot sta bila peka peciva in ples s teboj v kuhinji. Ob nedeljah moram sleči pižamo, pripraviti kosilo in večerjo in ne samo brati knjige, medtem ko ti vse to delaš zame.

Dober film moram pogledati sama, brez rame, na kateri bi se lahko razjokala. Pogrešati moram objem, ki me je potolažil na slab dan, in iskrenost, ki me je učila, kako vsak dan postajati boljši človek.


SMILE

Preberite še:
Svet potrebuje ženske, ki so lepe zato, ker so svete

A ne misli, da mi je lahko. Vsak dan mi bo hudo, da ne morem domov k tvojemu umirjenemu nasmehu, da ti ne morem povedati vsega, kar se mi je ta dan zgodilo, brez trohice zdolgočasenosti na tvojem obrazu.

Pogrešala te bom tudi, ko bom imela otroke, tudi ko bom stara 80 let, čeprav bi napisala najboljšo knjigo na svetu.

Iditi moram, mami, a vedno te bom nosila v srcu.

Članek Samante Selzler je bil prvotno objavljen v reviji Obvious. Objavila ga je španska izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Jasmina Rihar.


MARKO JUHANT

Preberite še:
Kaj storiti, da starši ne bodo hodili na fakulteto na govorilne ure otrok?


GIRL

Preberite še:
Junakinja, ki je nasilje premagovala z lepoto

Tags:
ločitev
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.