Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 25. julija |
Aleteia logo
Blogi
separateurCreated with Sketch.

Svet potrebuje ženske, ki so lepe zato, ker so svete

SMILE

mentatdgt | Pexels CC0

Giuseppe Corigliano - objavljeno 21/12/17

Nekaj neumnega je v iskanju popolnih prsi, nog brez celulita ...

Ko je Dostojevski zapisal slavni stavek “Lepota bo rešila svet”, ni imel v mislih zgolj lepote v estetskem smislu, kot jo razumemo danes, temveč je mislil na lepoto, ki izvira iz dobrote. Šele tako dobi njegova misel svoj polni pomen. Svet bo rešen, ko bo lepota dobrote postala naš cilj.

Resnična lepota

Lepota se praviloma vedno nanaša na žensko postavo, kar pa ni naključje. Mati Božja je simbol lepote par excellence. Beatrice je tista, ki reši Danteja s tem, da ga pripelje do Božje vizije. Ženska, ki je lepa zato, ker je dobra, je tista, ki lahko vodi moškega k resničnemu smislu življenja, kot je to storila Monika s sv. Avguštinom.

Naša doba, ki boleha za grobostjo, ker zavrača ideal dobrote, potrebuje ženske, ki so lepe zato, ker so svete. Pokvarjena žena je simbol dekadence, kar pa ne velja zgolj za takšno žensko, ampak tudi za širšo okolico, za vse obdobje.

Danes je zato potrebno, da si ženske prizadevajo za resnično lepoto, ne za tisto, ki jo ponujajo reklame. Nekaj poneumljajočega je v iskanju popolnih prsi, nog brez celulita in tako naprej. Človeštvo potrebuje ženske, ki hrepenijo po resnični lepoti, takšni, ki izvira iz dobrote.


Martina Lončar Jewellery designer

Preberite še:
Odšla je v Firence, se urila pri mojstrih in nato stopila na svojo pot


Petra Greiner

Preberite še:
“Tudi ko mi je bilo najtežje, sem si nadela rdečo šminko in kapljico parfuma”

Marija kot vodnica

Le tako bo ženska lahko vodila moža, da bo uresničil samega sebe, on pa bo znal uporabiti svojo moškost tako, da se bo loteval velikih stvaritev. Velikokrat slišimo, da za velikim moškim stoji velika ženska, kar je res in še posebej velja za svetnike.

Ljubezen do Marije je ključ do svetosti. Njena lepota bo rešila svet.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila italijanska izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Tina Osterman.


Pope Francis General Audience

Preberite še:
Tole papež Frančišek svetuje mamicam

Tags:
lepotaMarija
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.