Aleteia logoAleteia logoAleteia
Ned, 19. maja |
Aleteia logo
Zanjo
separateurCreated with Sketch.

Pričakujete? Pripravite si svojo osebno devetmesečnico.

KOBIETA W CIĄŻY

Suhyeon Choi/Unsplash | CC0

Agata Hren - objavljeno 04/02/18

Nosečnost je čas pričakovanja. Ste kdaj razmišljali, da bi bilo teh devet mesecev v znamenju duhovne izročitve?

Zagotovo nas mnogo med nami pozna devetdnevnico kot obliko molitve, kjer devet dni zapored moliš z določenim namenom. Število mesecev nosečnosti pa je prav priročen predlog, da model devetdnevnice malce prilagodimo – namesto devet dni molimo devet mesecev.

Napišite svojo

Devetmesečnica je lahko povsem vaša. Vanjo lahko vključite svoje prošnje in molitve, ne pozabite na zavetnike, ki so vam blizu.

Zavetniki, h katerim se lahko priporočamo v času nosečnosti, so zlasti sv. Ana, Marijina mati, sv. Elizabeta, sv. Elizabeta Ana Seton, sv. Monika, sv. Gerard Majella in mati Terezija.

Zakaj se odločiti za devetmesečnico?

Molitev devetmesečnice v času nosečnosti ima lahko mnogo dobrih plati.

1. Prinaša mir

Redna molitev bodoče mame v času nosečnosti je za mirno nosečnost ključnega pomena. Nosečnost je eno izmed najbolj turbulentnih obdobij v življenju ženske. Jutranja slabost, utrujenost, občutljivost, kateri se kmalu pridruži še cela vrsta telesnih sprememb, ki lahko otežijo življenje.

V času nosečnosti je ženska izjemno ranljiva. Pod srcem nosi svojega otroka, a preden ga bo lahko držala v svojem naročju, jo čaka še marsikatera preizkušnja.

Redna molitev je zato dober način, kako ohraniti notranji mir v čustvenih in telesnih preizkušnjah, ki jih prinaša nosečnost. Čas, ki je namenjen molitvi, daje milost miru, zaradi katerega se ženska lažje sooča z izzivi.


PREGNANT

Preberite še:
Veste, zakaj imajo nosečnice težave s prebavo? Kako pomagati?


KOBIETA W CIĄŻY

Preberite še:
Molitev za ženske, ki ne morejo zanositi

KOBIETA W CIĄŻY
Shutterstock

2. Vliva upanje

Devetmesečnico mati moli s posebnim namenom, ki si ga sama izbere. Za srečen porod, zdravje otroka, lepo nosečnost. To jo z mislimi usmerja naprej, kar je še posebej pomembno v obdobju, ko ji je težko, saj se lahko takrat z upanjem ozira na lep čas, ki bo prišel.

3. Zbližuje z otrokom

Molitveni čas, ki si ga izbere, če je možno vsak dan, jo zbližuje z njenim otrokom. To je čas, ki je namenjen samo njej, otroku in Bogu, ki v tem času med njima plete še posebej močno vez.

Če mama moli naglas, jo sliši tudi otrok, ki se lahko na svoj način tej molitvi pridružuje. Mama lahko za svojega otroka moli z rokami na trebuhu, slavi s petjem in mu bere besede iz Svetega pisma. Vse to gradi odnos z njenim otrokom še pred rojstvom.

4. Množi ljubezen

Sad vsake molitve je, da na čudežen način množi ljubezen. Več kot je v domu molitve, več ljubezni lahko v tisti hiši prebiva. Prav tako lahko v odnosu z otrokom molitev množi ljubezen v srcu matere, ki moli.

Molitev jo ozdravlja ran, ki jih je morda prejela v svojem otroštvu in ji da moč, da svoje omejenosti preseže in je lahko otroku, ki je na poti, mama, kakršno potrebuje.

“Tako kot se ljubezen začne doma, se začne mir. Ženska je srce družine – molimo, da bi ženske spoznale, da je razlog za obstoj ljubiti in biti ljubljen, in da skozi to ljubezen postanejo orodje miru,” so besede svete matere Terezije.
Preberite še:
Ko očetje pri porodu prevzemajo naloge babic


PREGNANT

Preberite še:
Zakaj bi trpela, če pa lahko izberem carski rez?


Woman

Preberite še:
Sta lepota in urejenost lahko greh?

Tags:
molitevnosečnost
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.