Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 19. aprila |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

3 stvari, ki jih vaši otroci najbolj potrebujejo

GIRL

OTON NAGLOST | DRUŽINA

Dolors Massot - objavljeno 21/01/18

In vi ste jim brez dvoma sposobni zagotoviti vse tri

Ko postanete oče ali mati, se vaše umirjeno življenje konča. Vaši dnevi se zdaj odvijajo v skladu s potrebami bitjeca. Starši svojim otrokom želite le najboljše, zato skrbite za primerno prehrano, zdravje, vzgojo, naklonjenost in prijateljstva, ki jih bodo otroci našli tam zunaj v svetu. Že med nosečnostjo si priskrbite literaturo, iz katere se učite, kako stvari izpeljati.

Verjetno ste nakupili knjige, se naročili na revije o dojenčkih, se udeležili raznih tečajev, iskali in nakupili primerne materiale. Medtem se vam je morda pojavil dvom o tem, kaj otrok sploh potrebuje, da bo zares srečen, kajti vi bi mu radi omogočili le najboljše.

Skrivnostne zakonitosti, ki omogočajo vašim otrokom, da dosežejo srečo, lahko strnemo v tri osnovne točke – preproste in povezane med seboj.


Family Dinner

Preberite še:
Najboljše, kar lahko letos naredite za svoje otroke


Working woman

Preberite še:
Kaj lahko svoje otroke nauči mama, ki je zaposlena?

BOY
OTON NAGLOST | DRUŽINA



Preberite še:
Nezaželen nezakonski otrok, ki je postal zgled za vse Slovence

1. Da so otroci skupaj s starši.

Starši ste največji zaklad, ki ga imajo otroci, zato premislite o času, ki jim ga posvetite. Starši ste najboljša družba, gnezdo, zavetje, odskočna deska. Ne prepustite druženja z njimi naključju, kajti čas neusmiljeno hiti.

2. Da se starši ljubijo.

Ko si s partnerjem vidno izražata ljubezen, ki jo čutita drug do drugega, izpolnjujeta pogoj za otrokovo stabilnost in krepitev njegove samopodobe. To je največja varnost, ki jo ima lahko otrok, kajti izkuša, da obstajata ljubezen in povezanost med njemu najljubšimi osebami.

3. Da starši ljubijo svoje otroke.

Otroci, ki so pravilno ljubljeni (ljubezen ni sad njihovih uspehov), v življenju dobesedno poletijo. Ni pomembno, kako se bodo stvari odvijale, otrok ve, da ga bodo starši vedno ljubili, to pa mu omogoča, da je vedno pripravljen storiti karkoli, četudi je težavno. Ljubezen mu daje zdravo sproščenost, radostno nedolžnost in preprostost.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila portugalska stran Aleteie. Prevedla in priredila Maja Pintarič.


MARRIAGE

Preberite še:
25 let poročena, 3 leta ločena, nato jo je znova zaprosil za roko


MOTHER GOING OUT

Preberite še:
Mamin čas zase ni razkošje, ampak nuja

Tags:
domdružinaotroci
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.