Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 19. aprila |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

25 let poročena, 3 leta ločena, nato jo je znova zaprosil za roko

MARRIAGE

MNStudio | Shutterstock

Aleteia - objavljeno 21/01/18

Si lahko ogledate spodnji video, ne da bi jokali?

Kar 25 let sta bila poročena. Imela sta osem otrok. Njun zakon se je leta 2014 končal z ločitvijo. In vendar je njuna zgodba drugačna kot zgodbe številnih ločenih parov. Tri leta po ločitvi je nekdanji mož svojo nekdanjo ženo – znova – zaprosil za roko …

Zgodilo se je tik pred božičem, 23. decembra 2017. Srečneža, ki sta se znova našla, sta Severnoameričana Jeffrey in Lorrie Agan, ki živita v Bowling Greenu v Ohiu.

Korenite spremembe

V obdobju, ko sta bila ločena, sta se njuni življenji precej spremenili. Lorrie je poskušala pozabiti na svojo žalost v naravi in z meditacijo. Tam je tudi našla ključ do svoje lastne sreče in sprejemanja sebe, življenja. Jeffery, ki je bil prej voznik tovornjaka, se je poklicno preusmeril. Zdaj je medicinski brat, vpisal se je na akademijo in je celo začel pisati pesmi.

Po dveh letih ločenega življenja sta se znova zbližala.


COUPLE

Preberite še:
14 zabavnih mejnikov v življenju zakonskega para


Couple Fighting

Preberite še:
Ali naj se ločim, ker v zakonu ne občutim ljubezni?

Božično darilo

Eden od njunih sinov, Jeffery mlajši, je posnel in na Twitterju objavil video, ki prikazuje, kako je njegov oče njegovo mamo, nekdanjo ženo, znova zaprosil za roko. Jefferjev oče se je spomnil domiselnega načina: za božično darilo je svoji nekdanji ženi dal uokvirjeno svojo pesem, napisano posebej zanjo.

Pesem je naslovil Ljubezen se ponovno vžge in v njej napisal:

“Najina ljubezen je bila vseskozi tu: nikoli se ni izgubila / izgubljena sva se počutila midva. / A usoda je delala v najin prid, / ponovno se je vžgala iskra in zagorel je plamen / znova te sprašujem – bi se poročila z mano?”

[protected-iframe id=”56a5aeae3ed5e5ff6916b374686f29b1-133580111-130919046″ info=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FLaVozDeQueretaro%2Fvideos%2F1646475785398505%2F&show_text=0&width=267″ width=”267″ height=”476″ frameborder=”0″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no”]

(Če si ne morete ogledati videa, kliknite tu.)

Zbiranje sredstev za sanjsko poroko

Jeffrey, ki je star 52 let, in Lorrie, ki jih ima 51, se zdaj znova pripravljata na poroko. Zaradi uspeha na Twitterju objavljenega filmčka se je sin Jeffery mlajši domislil zanimive ideje: finančne podpore vnovični poroki prek internetne strani GoFundMe.

Ko sta se namreč prvič poročila, nista imela sredstev za lep obred, zato si zaslužita, da ga imata zdaj. Sredstva, zbrana v kampanji, so že presegla 2.800 dolarjev, čeprav je bil zastavljen cilj, da bi jih zbrali dva tisoč.

“Jaz še vedno jokam vsakokrat, ko vidim video,” je povedal Jeffery mlajši v nekem drugem tvitu. “To je res blagoslov za mojo družino, ki je v letih ločitve veliko trpela. Zdaj smo spet ena sama družina. Nič boljšega si ne bi mogel zaželeti in prositi za božič.”

(Vir: Sempre família)




Preberite še:
Nezaželen nezakonski otrok, ki je postal zgled za vse Slovence


Serena Williams

Preberite še:
Serena Williams o materinstvu: Nihče ne govori o slabih trenutkih, o nemoči


Will Smith

Preberite še:
Will Smith: Vstanite iz udobnega naslonjača in delajte napake

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila brazilska izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Maja Pintarič.

Tags:
ločitevzakon
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.