Aleteia logoAleteia logoAleteia
Ned, 28. aprila |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

3 zvezdniki, ki so premagali zasvojenost z malce nebeške pomoči

Photographs of Shia LaBeouf, Anthony Hopkins, and Danny Trejo

Kathy Hutchins | John Gress Media Inc | s_bukley | Shutterstock

Cerith Gardiner - objavljeno 01/10/23

Igralci so odkrito pričevali, kako so se borili z zasvojenostjo in kako je Bog odigral pomembno vlogo pri njihovem ozdravljenju

Zasvojenost se pojavlja v številnih oblikah: od zlorabe alkohola in drog do pretirane navezanosti na pametne telefone. Ko te odvisnosti prevzamejo naše življenje, so lahko škodljive tako za telesno kot tudi duševno zdravje, vplivajo pa lahko tudi na ljudi, ki nas imajo radi.

Danes je na voljo veliko več podpore za tiste, ki se poskušajo soočiti s svojimi zasvojenostmi, veliko manj je tudi stigmatizacije. Delno je to zasluga ljudi, ki odkrito delijo težave, s katerimi se spopadajo v življenju, kar tudi drugim omogoča, da poiščejo pomoč in nekomu zaupajo svoje težave.

Ti trije znani obrazi z veseljem pričujejo o svojih težavah z zasvojenostjo, ob tem pa zasluge za svoje ozdravljenje priznavajo tudi Bogu.

Anthony Hopkins

Britanski filmski zvezdnik je trezen že skoraj pol stoletja. Nekdanji ateist je za spletni portal The Christian Post pojasnil, kako se je obrnil na Boga, ko “sem bil na peklenski poti v uničenje. Prosil sem za čisto malo pomoči in kar naenkrat sem bil ozdravljen. Bilo je res iznenada.”

Igralec, ki ga med drugim poznamo iz filma Dva papeža, je pred nekaj leti na družbenih omrežjih delil tudi najbolj navdihujoče sporočilo, ki si ga je še danes vredno ogledati:

Danny Trejo

Igralec se je nedavno skliceval na Božjo milost, ki ga je zadnjih 55 let ohranila treznega. Zvezdnik filma Desperado je ta pomemben mejnik z veseljem delil na družbenih omrežjih, da bi navdihnil druge na njihovi poti v življenje brez zasvojenosti.

Shia LaBeouf

Igralec iz filma Pater Pij je odkrito spregovoril o tem, kako je zloraba alkohola povzročila številne težave v njegovem življenju. Leta 2021 je odšel na rehabilitacijo, da bi se soočil s svojimi težavami, poskušal ozdraveti in se spoprijeti s škodo, ki jo je s svojim ravnanjem povzročil drugim.

Zahvaljujoč času, ki ga je namenil soočanju s svojo preteklostjo, in vlogi italijanskega svetnika je LaBeouf nato odkril radost katoliške vere in se pripravlja na skorajšen vstop v Katoliško cerkev.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.

Tags:
pričevanje
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.