Aleteia logoAleteia logoAleteia
Ned, 14. julija |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Najlepše misli svetnikov o krstu

Baptism ceremony

sweet marshmallow | Shutterstock

Anna Ashkova - objavljeno 24/09/23

Sveti krst je zakrament rojstva v krščansko življenje. Zaznamovan s križem in potopljen v vodo se novokrščeni rodi v novo življenje. Kaj o tem zakramentu pravijo veliki svetniki?

“Jaz vas krščujem v vodi za spreobrnjenje; toda on, ki pride za menoj, je močnejši od mene in jaz nisem vreden, da bi mu nosil sandale. On vas bo krstil v Svetem Duhu in ognju.” (Mt 3,11) Potem ko je Janez Krstnik izrekel te besede, je Jezusa krstil.

Oblivanje kristjanovega telesa z vodo pri krstu je z Jezusom pridobilo globlji pomen. S potopitvijo v najgloblje vode Jezus ponazarja lastno bližajočo smrt. A ta ne bo imela zadnje besede.

Vsak vernik je po krstu povabljen v večno življenje. Številni veliki svetniki in cerkveni očetje so pisali o tem zakramentu, ki je tako zelo pomemben za vsakega kristjana.

Sledi nekaj najlepših misli:

Še 7 najlepših krstnih voščil:

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila francoska izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Lucija Rifel.

Tags:
zakrament
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.