Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pon, 29. aprila |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Redovnici je postavil vprašanje, ali kdaj dvomi v svojo vero. Njen odgovor je presenetil

Soeur-My-Lan-capture-ecran-Instagram-Davide-Nestola-Photographe-2.jpg

Davide-Nestola-Photographe

Cerith Gardiner - objavljeno 20/09/23

Švicarski fotograf je poklepetal s sestro My-Lan. Prisluhnite njenim odprtim in iskrenim odgovorom na njegova vprašanja

Švicarski fotograf Davide Nestola svoj dar uporablja za deljenje zgodb o tem, kaj ljudi po svetu resnično zanima v življenju. Čudovito je bilo videti, kako se je ustavil in poklepetal z redovnico, ki je sedela na klopi v mestnem parku.

V objavi z naslovom Portret sestre je fotograf vprašal sestro My-Lan Michaelo Nguyen, ali bi mu bila pripravljena odgovoriti na nekaj vprašanj. Redovnica je z veseljem privolila. Njeni odgovori so bili izjemno zanimivi in presenetljivi.

Nestola jo je najprej vprašal, kako je prepoznala svoj poklic ‒ in se ob tem pozanimal, ali je to sploh pravi izraz. Zagotovila mu je, da je to prava beseda, in pojasnila, da se je njen poklic pojavil kot presenečenje, v trenutku njenega življenja, ko se ni “duhovno iskala”. V nadaljevanju je omenila sv. Avguština, ki je zapisal, kako je Boga iskal vsepovsod, na koncu pa ga je našel v sebi.

Sestra My-Lan je tudi pojasnila, da se je njen klic v redovno življenje zgodil na dan njenega krsta, da je bil “zelo, zelo močan”, vendar ni takoj rekla da.

Vprašanje dvoma

Fotograf ji je nato postavil vprašanje, ki si ga morda zastavlja veliko ljudi: “Ali kdaj podvomite o svoji veri?” Redovnica, ki je Vietnam zapustila pri 20 letih, je pojasnila:

“Dejstvo, da Bog pusti dvom, ki je v meni, ki živi v meni, je znamenje, da Bog želi, naj bom svobodna. Če osebo, ki jo ljubiš, zakleneš v sobo, da te ne bi zapustila, to ni več ljubezen.”

Po razpravi o vlogi Cerkve v njenem življenju je redovnica še malce posedela na klopi, da je fotograf naredil nekaj posnetkov, videoposnetek pa je bil nato objavljen na družbenih omrežjih, kjer je požel veliko zanimanja in komentarjev.

Portret v navdih

Nekateri so spregovorili o čudovitem načinu, kako je fotograf prisluhnil svoji sogovornici in z njo sodeloval, kar je zares ključnega pomena za pot v srce posameznika, drugi so govorili o toplini in prijaznosti, ki jo je izžarevala sestra My-Lan.

Eden od komentatorjev je upravičeno poudaril: “Izžareva Kristusovo ljubezen.” Druga oseba je povedala: “Uf. Nisem veren (trenutno), vendar še nikoli nisem slišal bolj prepričljivega in lepšega komentarja o veri.”

In prav takšni komentarji nas spominjajo na pomembno vlogo, ki jo ima radovednost pri iskanju smisla. Vredno se je pogovoriti s tistimi, ki so odgovorili na svoj klic, da bi odkrili in izvedeli nekaj več o moči vere.

Zaradi te epizode smo hvaležni tudi za ljudi, kot je Davide Nestola, ki si vzamejo čas, da bi izvedeli več o tistih, katerih življenja so morda daleč od njihovih, življenja, ki jih je vredno odkriti in deliti, da bi navdihnila vse nas.

View this post on Instagram

A post shared by Davide – Swiss Photographer (@davnesto)

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.

Tags:
redovniki
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.