Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pon, 29. aprila |
Aleteia logo
Zanimivosti
separateurCreated with Sketch.

Kako so v seriji Izvoljeni uprizorili Jezusovo hojo po vodi

Screenshot The Chosen Walking on water scene

The Chosen | Youtube

Cerith Gardiner - objavljeno 20/09/23

Kratek predogled, kako je ekipa serije poustvarila enega najbolj znanih Jezusovih čudežev

Ena od težav pri poskusih, da bi zgodbo o Jezusovem življenju prenesli na veliko platno, je ta, da je bilo njegovo življenje polno čudežev. Sam pojem čudeža je nekaj, kar je nepojasnljivo in za kar je potrebna božanska moč.

Zato so imeli ustvarjalci priljubljene serije Izvoljeni res veliko dela, ko so si prizadevali poustvariti enega od Kristusovih najznamenitejših čudežev, ki je splošno znan tako med kristjani kot nekristjani: ko je Jezus hodil po vodi.

Ta ključni trenutek v Kristusovem življenju je upodobljen na koncu tretje sezone. Medtem ko so scenaristi in režiserji lahko podrobnosti in navdih poiskali v različnih opisih tega čudeža v evangelijih (Mt 14,22-34, Mr 6,45-53 in Jn 6,15-21), so imeli na voljo tudi nekaj občudovanja vredne sodobne tehnologije, s pomočjo katere se je zdelo, da igralec Jonathan Roumie, ki igra Kristusa, hodi po razburkanih vodah Galilejskega jezera.


Ste vedeli, da je pri založbi Družina izšla tudi knjiga, ki temelji na priljubljeni nadaljevanki Izvoljeni? Najdete jo tukaj.


Dvom in čudeži

Resnično navdihujoče je videti trdo delo in strast predane ekipe serije Izvoljeni, ki si iskreno prizadeva, da bi Kristusovo zgodbo predstavila gledalcem po vsem svetu. Po pripovedovanju ekipe je bilo ta prizor še posebej težko posneti.

Tako kot Peter in apostoli, preden je Jezus pomnožil kruh in ribe, so mnogi člani ekipe dvomili, kako se bo ta prizor izšel glede na njihova skromna sredstva – toda izkazal se je (kako čudežno!) za resnično neverjetnega.

Oglejte si spodnji videoposnetek: videli boste, kako je ekipa pred kamero ustvarila svoj čudež. Prisluhnete pa lahko tudi občutkom igralcev ob napornem snemanju tako kultnega prizora, vključno z Jonathanom Roumiejem, ki je, razumljivo, izjavil: “Nisem mogel verjeti, da bomo res to storili!”

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.

Tags:
Sveto pismo
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.