Aleteia logoAleteia logoAleteia
Ned, 28. aprila |
Aleteia logo
Novice
separateurCreated with Sketch.

Vtisi mladih po festivalu: “Stična je fantaSTIČNA”

Sticna 2023

Jakob Erhartič, Monika Rudolf, Marko Kastelic, Tilen Kermavner | Katoliška mladina; Alma Gril

Katarina Berden - objavljeno 16/09/23

Na letošnjem festivalu se je zbralo več kot 4.200 mladih

Za nami je 42. festival Stična mladih, ki je minil v čudovitem in mladostne energije polnem vzdušju.

Kaj je Stična?

Udeležence smo vprašali, s katero besedo bi opisali letošnjo Stično. Takole so odgovorili:

View this post on Instagram

A post shared by Aleteia Slovenija (@aleteiasi)

“Ljudje so tukaj, ker želijo biti”

Tako je svoje vtise dan po Stični mladih zbral Gabriel Klančar, ki je letos skrbel za grafično podobo.

Vtisi iz Stične so čudoviti. Zelo nagrajujoče je bilo videti v živo vse, kar smo oblikovali na računalniku, predvsem pa je bil najlepši del, da smo videli, da je bilo udeleženem všeč, kar smo ustvarili, in da so bili zadovoljni z vsebinami, vzdušjem, dogajanjem. Tudi sam sem šel na nekaj delavnic in na koncert – tako sem bil tudi jaz delno udeleženec in prejel kar nekaj vsebin, ki mi bodo popotnica za prihodnje dni.

Ob koncu festivala smo se pogovarjali tudi z Marjeto Malovrh, vodjo odnosov z javnostjo pri Stični mladih.

Kakšni so prvi vtisi po končanem festivalu?
Tako je težko strniti vtise, prvi vtisi pa so gotovo zelo pozitivni. To je bila zame prva Stična, na kateri sem sodelovala kot organizatorka. Vse je tako lepo teklo, ni bilo večjih težav, udeleženci so bili zakon.

Letos sem bila zadolžena za družbena omrežja, delala sem točno to, kar zelo rada počnem. Si v dogajanju in iščeš neke trenutke, ki so unikatni. In sploh nisem mogla vseh zajeti! Kamorkoli si pogledal, bi lahko iz tega naredil neko zgodbo. Ostaja mi toliko nekih občutkov, mislim, da bom šele v naslednjih dneh vse ozavestila. Odlično je bilo.

Festival je bil narejen na zelo visokem nivoju, pri tem pa je treba poudariti, da vse stoji na prostovoljcih, ljudeh, ki so se odločili, da bodo to počeli. Zdi se mi, da je ravno to tisto, kar dela Stično tako živo in unikatno. Ljudje so tukaj, ker želijo biti.

Se ti zdi, da ste izbrali pravo temo?
Letošnja tema, vprašanje identitete, je zelo pomembna. Tudi meni je pisana na kožo, saj se navezuje na to, kar študiram. Tema je bila zelo koristna tako za udeležence kot za prostovoljce.

Kot ustvarjalec si potisnjen v to, da razmišljaš o sebi, ostajajo ti vprašanja, ki odzvanjajo v tebi in čakajo, da odgovoriš nanje. Sporočilnost smo želeli vključiti na vseh nivojih, tako prek vsebine kot tudi prek grafične podobe, glasbe … Mislim, da nam je dobro uspelo.

Sticna 2023

Nad Stično navdušen tudi Martin Golob:

Srečali smo Martina in ga vprašali, kaj ga v Stični najbolj navdihuje. Takole je dejal:

Stična 2023 v fotografijah:

Ogromno mladih

Tinkara Jerkič, ki je pri Katoliški mladini odgovorna za odnose z javnostmi, je sporočila, da se je na letošnjem festivalu zbralo več kot 4.200 mladih iz vse Slovenije.

Matevž Mehle je o visoki udeležbi povedal:

“S festivalom Stična mladih želimo mlade vsako leto čim globlje nagovoriti in jim z osvetlitvijo izbrane tematike prinašamo sporočilo o Kristusu in njegovem evangeliju. Obenem pa si stalno prizadevamo, da festival ostaja v koraku s časom – vsebinsko, oblikovno in izvedbeno – ter tako mlade celostno nagovori na sodoben način. Zadovoljni smo, da se trend udeležbe festivala ponovno premika nazaj na predkoronske številke.”

Tags:
mladi
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.