Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 30. aprila |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

En Peter je postavil ključno vprašanje, drugi nam pomaga razjasniti odgovor

6-1.jpg

Tomaž Rihtar

Aleteia Slovenija - objavljeno 16/09/23

Razlaga evangeljskega odlomka za 24. nedeljo med letom

“Gospod, kolikokrat naj odpustim svojemu bratu, če greši zoper mene?” apostol Peter v evangeliju 24. nedelje med letom vpraša Jezusa in tako naglasi eno od prav gotovo ključnih tematik pristnega, dejavnega, ne le teoretičnega krščanskega življenja. Življenja, ki “nas” razlikuje od drugih.

O tem odlomku pa v videonagovoru za otroke spregovori drugi Peter ‒ Peter Čemažar, kaplan v Jegličevem dijaškem domu, profesor na Škofijski klasični gimnaziji in voditelj oddaje Reflektor.

Tags:
Sveto pismo
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.