Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pon, 29. aprila |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Prava ljubezen ne pozna let: Svojo srednješolsko ljubezen je 60 let pozneje zasnubil na letališču

nancy and thomas

10 Tampa Bay | Youtube

Tina Martinec Selan - objavljeno 15/09/23

Nikoli ne izgubite upanja, da najdete tistega človeka, ki vam je namenjen

Thomas McMeekin in Nancy Gambell, oba stara 78 let, sta v sedemdesetih letih preteklega stoletja obiskovala isto srednjo šolo v Kaliforniji.

Srednješolska zaljubljenost

Občasno sta se srečevala na športnih prireditvah, saj je bil Thomas športnik, ki je igral košarko, nogomet in bejzbol. Nancy pa je bila navijačica in Thomasu je bila zelo všeč, a se mu je zdelo, da je predobra zanj. Zato si je ni nikoli upal povabiti na zmenek, čeprav je bil nekaj let zaljubljen vanjo. Kratek čas sta se videvala na fakulteti, ko je Thomas študiral medicino in Nancy specialno pedagogiko.

Zatem so se njune poti popolnoma razšle. Oba sta se poročila in imela otroke. Šele na 50. obletnici mature sta se znova videla in ker sta bila tam vsak s svojim možem oz. ženo, sta spregovorila le nekaj besed. Njuna zgodba je tako doživela svoj čudoviti epilog šele 60 let po tem, ko sta končala srednjo šolo.

Na 60. obletnici mature znova navezala stik

V teh desetih letih sta oba ovdovela in v njiju se je začela prižigati stara iskrica srednješolske ljubezni. Tokrat je Nancy sodelovala v odboru za organizacijo 60. obletnice mature. Radovedna, ali bo tam tudi Thomas, je pobarala skupnega znanca, ali pride na obletnico. Sporočilo z vprašanjem je poslala tudi Thomasu, on pa ji je odpisal: “Pridem.”

Od takrat sta si tri tedne neprestano pisala, Thomas pa je spoznal, da ne more čakati do obletnice mature. Usedel se je na letalo in odletel na drugi konec države. Vnovično snidenje je bilo ganljivo. “Ko sem jo po vseh teh letih končno objel, je bilo preprosto čarobno,” pripoveduje Thomas.

“Gotovo je imel Bog prste vmes. O tem ni nikakršnega dvoma, to se je preprosto moralo zgoditi. Ko sem ji omenil, da bi jo morda zaprosil za roko na obletnici mature, Nancy ni bila za to. ‘Tam bo preveč ljudi,’ je rekla. Pa sem ji obljubil, da jo bom že presenetil nekoč nekje drugje.”

Snubitev na letališču

Vrnil se je domov in začel načrtovati zaroko presenečenja za Nancy. Za pomoč je zaprosil asistentko na kliniki, kjer je delal kot zdravnik. Svetovala mu je, naj se zadeve loti tako, kot je treba. Naj naredi iz tega res en lep in velik dogodek. “Pomagali ti bomo pri presenečenju,” mu je obljubila.

Odločili so se, da Nancy presenetijo na letališču. Osem zaposlenih na kliniki se je tako skrilo za stole na terminalu, Thomas pa je pripravil ganljiv govor, njegovo snubitev na kolenih pa so tudi posneli.

Napisal je:

“Moja predraga Nancy! Mineva 60 let, odkar sva se spoznala, 56 let, odkar sva šla nekajkrat na zmenek, 10 let, odkar sva se spet videla na obletnici mature in 20 dni, odkar sva spet navezala stik. Od nekdaj si bila tista, za katero je bílo moje srce. Že takrat, ko si bila navijačica, sem se vedno nasmehnil, ko sem te zagledal, in srce mi je začelo hitreje biti. V zadnjih treh tednih ni bilo trenutka, ko ne bi mislil nate. Želel sem si te znova videti, te objeti in ti povedati, koliko mi pomeniš.

Ti si tista, ki jo od nekdaj želim za ženo, zato te na današnji dan, 30. junija 2023, prosim: s tabo si želim preživeti preostanek življenja. S tabo bi rad cenil vsak trenutek, ki nama bo namenjen skupaj, se podati v nove pustolovščine in se postarati s teboj.

Vsako jutro bi se rad zbudil ob tebi, s teboj delil svoje sanje in želje, se s tabo smejal in jokal. Podpirala se bova v lepih in težkih trenutkih. Ljubim te bolj, kot lahko povedo besede, in bolj, kot boš lahko kdaj razumela. Rad bi te neznansko osrečil. Nancy, mi boš izkazala to čast in postala moja sorodna duša, moja partnerka v vseh pogledih in moja ljubljena žena za večno?”

Ganjena Nancy, ki so jo ob teh besedah oblivale solze, je rekla: “Bom!” Vsi prisotni, ki so navdušeno in ganjeno gledali ta prizor, so zaploskali. To je bila snubitev, kakršno doživi le malokdo. Posnetek so objavili tudi na družabnih omrežjih in bodoča zakonca sta zaslovela. Ogromno ljudi jima je pisalo ali čestitalo v živo, tako prijatelji in znanci kot popolni neznanci. “Toplo nama je pri srcu, ko vidiva, da se je najina zgodba dotaknila toliko ljudi.”

Zaročenca se zdaj pripravljata na poroko, njuni otroci iz prejšnjih zakonov pa so že ljubeče sprejeli “novega očeta” in “novo mamo” v svojo družino.

Nancy dodaja: “Nikoli ne izgubite upanja, da najdete sorodno dušo. Ohranite odprto srce in odprtega duha in pustite stvarem, da se odvijejo, kot jim je namenjeno.”

Vir: epochtimes.fr

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.