Aleteia logoAleteia logoAleteia
Ned, 23. junija |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Svetopisemski lik, ki je poleg Jezusa še hodil po vodi

SAINT PETER

François Boucher | Public Domain

Philip Kosloski - objavljeno 20/08/23

Jezus ni bil edini, ki je hodil po vodi

Vsi vemo, da je Jezus hodil po vodi, kar je nadnaravni podvig, ki ga je lahko omogočil le Bog. Obstaja pa še en svetopisemski svetnik, ki je prav tako hodil po vodi.

Sveti Peter je bil edini lik iz Svetega pisma, ki je imel dovolj vere, da je Jezusu sledil tudi po vodi.

Peter mu je odgovoril in rekel: “Gospod, če si ti, mi ukaži, da pridem po vodi k tebi.” On mu je dejal: “Pridi!” In Peter je stopil iz čolna, hodil po vodi in šel k Jezusu.

(Mt 14,28-29)

Ta čudež je omogočila previdnostna roka Boga, ki je sv. Petru omogočila, da je kljuboval naravnim zakonom tega sveta.

Toda vera sv. Petra ni bila dovolj močna, da bi ga dolgo obdržala nad vodo. Ozrl se je stran od Jezusa in se takoj začel potapljati.

Ko pa je videl, da je veter močan, se je zbal. Začel se je potapljati in je zavpil: “Gospod, reši me!” Jezus je takoj iztegnil roko, ga prijel in mu dejal: “Malovernež, zakaj si podvomil?”

(Mt 14,30-31)

Ta zgodba nas opominja, da je “pri Bogu vse mogoče” in če verjamemo v Božjo ljubezen do nas, lahko v njegovi božanski volji storimo prav vse.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.

Tags:
svetnikiSveto pismo
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.