Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 23. julija |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Neznanemu moškemu je daroval ledvico, ob tem pa so rešili še njegovo življenje

Don and Tim transplant

Zajem zaslona | Youtube

Urška Kolenc - objavljeno 18/08/23

Don in Tim danes skupaj pričujeta o Božjem posegu v njunih življenjih

Neke oktobrske nedelje leta 2014 sta se Don Herbert in njegova žena Belinda na poti ustavila v cerkvi, ki je prej še nikoli nista obiskala. Don je iz cerkve slišal glasbo, ki ga je vabila, naj vstopi. V tistem trenutku si nista predstavljala, da bo prav ta postanek odločilen za Donovo nadaljnje zdravljenje.

Zakonca sta v cerkvi srečala pastorja Tima in med krajšim pogovorom izvedela, da se tudi on, tako kot Don, navdušuje nad gospelom. Don je omenil, da prepeva v kvartetu in pastor ga je povabil, naj kdaj priredijo koncert še v njihovem kraju.

Donova bolezen

Don pastorju ni povedal, da je resno bolan. Potem ko je 12 let trpel za kronično boleznijo, so mu šest mesecev pred srečanjem presadili jetra. Presaditev je bila sicer uspešna, toda kmalu zatem so mu začele odpovedovati še ledvice in zdravniki so mu povedali, da potrebuje še presaditev ledvic. Čeprav je bila situacija resna, Dona ni skrbelo. Imel je močno vero, da bo Bog poskrbel zanj.

V nasprotju z njim se je Belindina vera v tej preizkušnji zelo omajala. Počutila se je samo, bila je depresivna in malodušna. Spoznala je, da bremena ob moževi bolezni ne bo zmogla nositi sama. Boga je spraševala, zakaj ji je naložil več, kot zmore nositi.

Ob naslednjem pregledu v bolnišnici so zdravniki odkrili nepravilnosti na Donovem srcu in potreboval je novo operacijo. Toda njegove okvarjene ledvice niso dajale dobrih obetov za uspešnost operacije. Don je nujno potreboval darovalca, vsi pa so se zavedali, da lahko iskanje traja tudi več let.

Iskali darovalca, javil se je pastor Tim

Obupana Belinda je ustreznega darovalca za moža iskala tudi s pomočjo ganljive objave na Facebooku. Pravi, da jo je k temu nagovoril sam Bog in prepričana je bila, da se bo zagotovo kdo našel.

Njen zapis je prebral tudi pastor Tim, ki sta ga zakonca pred časom srečala v cerkvi. Čutil se je nagovorjenega, da Donu pomaga po najboljših močeh. Belinda se spominja, da je bil pastor prvi, ki se je odzval klicu na pomoč in bil pripravljen darovati.

Po nekaj tednih napornih preiskav so zdravniki ugotovili, da je Tim popoln darovalec za Dona, kar se ponavadi zgodi v enem od 20.000 primerov. Zakonca sta bila presrečna in hvaležna za pastorja Tima. Določili so datum presaditve, ki se je zgodila 9. marca 2015.

Rešili dve življenji

Transplantacija je bila uspešna, to pa ni bilo vse. Istega dne so zdravniki rešili tudi Timovo življenje. Med posegom so namreč pri njem odkrili anevrizmo, ki bi bila lahko zanj usodna.

Novica o dveh rešenih življenjih odmeva tudi še po več letih. Don in Tim večkrat skupaj pričujeta o Božjem posegu v njunih življenjih in seveda o njuni strasti do gospelov. Ob srečnem razpletu se je okrepila tudi Belindina vera v Boga.

Tags:
dobrodelnost
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.