Aleteia logoAleteia logoAleteia
Ned, 21. julija |
Aleteia logo
Zanimivosti
separateurCreated with Sketch.

Se je v Fatimi na dan papeževega obiska zgodil čudež?

Pope-Francis-Shrine-of-Our-Lady-of-Fatima-JMJ-Lisboa-2023

© SF_Luis_Oliveira | Santuário de Fátima | JMJ Lisboa 2023

Kathleen N. Hattrup - objavljeno 08/08/23

Slabovidno 16-letno dekle iz Španije poroča, da po prejemu obhajila 5. avgusta zjutraj v Fatimi zdaj vidi

“Odprla sem oči in videla popolnoma jasno,” pravi Jimena, 16-letno špansko dekle, ki poroča, da je po prejemu obhajila v Fatimi 5. avgusta zjutraj, na dan papeževega obiska, ozdravela.

Jimena je v zadnjih dveh letih in pol izgubila večino vida, je pojasnila za špansko radijsko postajo COPE.

Zanjo so molili devetdnevnico

Na svetovni dan mladih je potovala iz Madrida s skupino Opus Dei. Njena družina in prijatelji so organizirali devetdnevnico, da bi prosili Marijo Snežno za dar njene ozdravitve. Zadnji dan je bil ravno 5. avgust, Marijin praznik, vendar pravi, da se je tisto jutro zbudila enako kot zadnjih več mesecev, “vse je bilo zelo zamegljeno, skoraj ničesar nisem videla”.

V želji, da bi ji olajšali to trpljenje, in glede na to, da je bil zadnji dan devetdnevnice praznik Marije Snežne, je bila Jimena po obhajilu v solzah. “Odprla sem oči in videla sem vse popolnoma jasno. Videla sem oltar, tabernakelj, tam so bili moji prijatelji in jasno sem jih videla.” Pravzaprav je lahko celo prebrala molitev za devetdnevnico.

Velik dar

“Marija mi je dala velik dar, ki ga ne bom nikoli pozabila,” zatrdi Jimena.

Kardinal Juan José Omella, predsednik Španske škofovske konference, je na tiskovni konferenci ob koncu svetovnega dneva mladih spregovoril o ozdravitvi in povedal, da je imel priložnost govoriti z Jimeno prek video klica.

Agencija ACI Prensa je poročala, da je kardinal to označil za “Božjo milost” in opozoril, da se je Jimena pred tem trudila učiti Braillevo pisavo, saj ji je odpovedal vid.

Jimena mu je pripovedovala o svoji molitvi in da je zdaj lahko sama prebrala molitev s skupino iz Madrida.

Čudež?

Kardinal je dejal, da bodo zdravniki še morali podati svoje mnenje, vendar je bil v tem trenutku za Jimeno to “neverjeten dogodek”.

“Recimo temu čudež. Ni videla in zdaj vidi. Zdravniki bodo povedali svoje, vendar se bo vrnila domov sposobna videti. Slavljen bodi Bog!”

Tags:
Marija
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.