Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 2. maja |
Aleteia logo
Umetnost in potovanja
separateurCreated with Sketch.

Široka pahljača Gregorjevih talentov je zdaj oplemenitena še z dragoceno zmago, in to doma

melodije morja in sonca; gregor ravnik

Aleš Rosa za Avditorij Portorož

Lojze Grčman - objavljeno 11/07/23

Vam je všeč zmagovalna skladba festivala Melodije morja in sonca?

“Uživam tako v klasični kot popularni glasbi. Oder, gledališče, opera … Vse to me izpolnjuje. Zelo rad stojim na odru, študiram in izvajam nove vloge. Oder popularne glasbe predstavlja drugačen izziv, še zlasti festivalski oder. Nekaj posebnega je, ko moraš v treh minutah predstaviti vse, kar znaš. Ko moraš pesem v tem času ‘zapakirati’ najbolje, kar je mogoče. Vseh glasbenih svetov se z veseljem lotevam in so mi pri srcu,” je povedal Primorec Gregor Ravnik, potem ko smo ga poklicali in mu čestitali za zmago na festivalu Melodije morja in sonca.

Podobe zmagovalnega večera:

Album na vidiku

V Portorožu je nastopil že večkrat, še nikdar pa ni prišel popolnoma na vrh: “Vesel in ponosen sem na glasbeno ekipo, s katero sodelujemo. Večinoma so to Primorci. Zmaga na domačem terenu je nekaj najlepšega, kar se ti lahko zgodi.” Zmagovalna skladba nosi naslov Torek.

Njeno besedilo je napisal sam. Pod glasbo pa sta se podpisala Marko Hrvatin in Mitja Bobič. Z njima sodeluje tudi pri snovanju svojega premiernega samostojnega albuma, ki naj bi izšel na začetku prihodnjega leta.

Napisati tekst je nekaj najtežjega, da ne izpade banalno in je v skladu z glasbo.


Več obveznosti, boljša organizacija

Gregor, ki je že dal intervju tudi za Aleteio, je z odliko sklenil magisterij na akademiji za glasbo, vzporedno pa je študiral in diplomiral tudi na medicinski fakulteti in postal zobozdravnik. Nekajkrat na teden je tako v dopoldanskem času v ordinaciji, njegove popoldneve pa napolni glasba.

Preostali dnevi so namenjeni vajam, pripravam, projektom, nastopom in snemanju: “Teden mine tako hitro, da niti ne veš, kateri dan je.” Med drugim nastopa tudi v triu Vivere. Večkrat je poudaril, da kolikor več obveznosti ima, toliko bolj organiziran je.

Gregor-foto-Adrian-Pregelj.jpg

“Primarno sem glasbenik”

Ko Gregorja, o katerem lahko več preberete na tej povezavi, pobaramo, ali mu gre kaj na živce, da novinarji zelo pogosto izpostavljamo dejstvo, da je glasbenik in zobozdravnik, se zasmeji: “Zelo dobro vprašanje.”

In nadaljuje: “Za ljudi je, kot kaže, kar fascinantno, da je človek zdravnik ali zobozdravnik in se ob tem ukvarja še z glasbo. Zdravstvo je velika veja, študij je zahteven. Če prideš do poklica, je to nekaj zanimivega. Primarno sem glasbenik, seveda se ukvarjam tudi z zdravstvom. Če je ljudem bolj všeč to, kar delam, zaradi dejstva, da sem še zobozdravnik – zakaj pa ne?”

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.