Aleteia logoAleteia logoAleteia
Ned, 14. julija |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Drago Ferencek iz maminih rok prejel novomašni križ in se razveselil narodnih noš

Drago Ferencek nova masa

Marjan Pogačnik | Družina

Družina - objavljeno 10/07/23

Slavje nove maše, ujeto v fotoobjektiv

Drago Ferencek je v nedeljo v svoji domači Župniji Ljubljana Sveti Križ praznoval novo mašo. Dogajanje je bilo zelo slovesno, v svoj objektiv pa ga je ujel Družinin novinar Marjan Pogačnik

Posebej ganljiv je bil trenutek na začetku maše, ko je mama sinu novomašniku izročila novomašni križ in mu zaželela vse dobro na njegovi duhovniški poti.

Bogata Božja beseda, ki jo je izbral Drago za novo mašo, zelo močno govori o pričevanju, o oznanjevanju Boga. To je bistvena sestavina Jezusovega učenca, da oznanja Boga. Oznanjevalec, ki oznanja mir, ki oznanja rešitev, prinaša veselo novico: Bog osvobaja, Bog rešuje, Bog te ljubi in sprejema ter Bog kraljuje v tvojem življenju, če to želiš.

Novomašno pridigo je imel tamkajšnji župnik Peter Možina.

Novomašnik Drago povezuje Hrvaško in Slovenijo

Nove maše, pri kateri je med drugim somaševal njegov sobrat p. Ivan Arzenšek, so se udeležili bogoslovci dominikanci in sestre dominikanke iz Hrvaške ter provincial hrvaške dominikanske province p. Slavko Slišković. Ta je dejal, da novomašnik Drago povezuje Hrvaško in Slovenijo. Hrvaško se je po njegovih besedah naučil tako dobro, da je včasih Hrvate že popravljal.

Novomašnik se je posebej razveselil narodnih noš in se zahvalil “živi župniji” Ljubljana Sveti Križ za veliko gostoljubje.   

Utrinki z nove maše Draga Ferenceka:

Spoznajte letošnje tri novomašnike:

Fotoreportaža je bila najprej objavljena na spletnem portalu druzina.si

Tags:
duhovnik
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.