Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pon, 29. aprila |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Napotki, ki vam lahko pomagajo pri iskanju življenjskega sopotnika

Close up of the hands of an attractive couple with smartphones and the photograph

antoniodiaz | Shutterstock

Sheila Morataya - objavljeno 12/06/23

Ljubezen lahko najdete tudi prek spleta! Le vedeti morate, kako

Nemalo posameznikov izrazi nejevero, ko jim svetujem, naj poskusijo najti življenjskega sopotnika na spletnih straneh za zmenke. Mnogi me vprašajo: ali iskanje partnerja na spletu res deluje?

Verjamem, da ja. Imam sestro, ki je pred dvema letoma, pri svojih petdesetih letih, ljubezen našla prav na tak način. Pred kratkim je praznovala prvo obletnico s svojim možem. Zelo sta srečna.

Kaj pravi znanost

Ni vam treba verjeti zgolj meni. Do podobnih spoznanj je prišla tudi raziskovalka dr. Liesel Sharabi z univerze v Arizoni v svoji nedavni študiji, v kateri je intervjuvala 50 parov, ki so se spoznali na spletu in so zdaj srečno poročeni.

Pri parih je našla vzorce, ki so jim pomagali najti življenjskega sopotnika:

1Niso iskali samo ene vrste odnosa.

Poroka ni bila njihov edini cilj. Zaradi tega so bili bolj odprti za srečanja z ljudmi različnih običajev, narodnosti, okusov in preferenc, kar jim je pomagalo razviti odnos na bolj naraven način.

2Pripravljeni so bili gledati zunaj svojega geografskega območja.

Tehnologija je gotovo razširila možnosti pri iskanju partnerja. Posamezniki iz raziskave se na aplikacijah in spletnih straneh niso bali omeniti, da so odprti za selitev v drugo regijo ali celo državo, kar jim je dalo večjo verjetnost, da najdejo partnerja, s katerim lahko delijo svojo srečo.

3Pričakovanja ohranijo v razumnem obsegu.

Ne čakajo na popolno osebo. Na zmenke se odpravijo prizemljeni in niso razočarani, če se nič ne zgodi. Na tak način se naučijo srečevati z ljudmi, ki niso ravno “njihov tip”.

4Najpomembnejše jim je tisto, kar se na osebi ne vidi na prvi pogled.

Partnerja ne izbirajo po njihovi višini ali prihodkih. Nasprotno, iščejo kvalitete, ki so pri življenjskem sopotniku veliko pomembnejše, kot so vera v Boga, nežnost, značaj in lastnosti srca, ki jih navdihujejo, da se odločijo biti s to osebo.

5Niso zlahka zadovoljni.

Ti ljudje spoštujejo svoja načela in vrednote. Spletna mesta za zmenke jim pomagajo, da so, ko pride prava oseba, pripravljeni. Točno to se je zgodilo moji sestri!

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila španska izdaja Aleteie. Prevedlain priredila Veronika Snoj.

Tags:
odnosi
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.