Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 14. junija |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Kako je Marija v hudi prometni nesreči pustila svojo “vizitko”

car-crash-Mary-image

Courtesy of Maggie

#image_title

Theresa Civantos Barber - objavljeno 01/05/23

Obvarovala ga je ljubeča Marijina roka

Moja draga prijateljica Maggie je z nami delila pretresljivo, toda spodbudno zgodbo o tem, kako bi njen mož Robert lahko izgubil življenje v hudi prometni nesreči, vendar ga je pred kruto usodo obvarovala ljubeča Marijina roka.

Maggie in Robert sta starša petih dečkov, starih od dveh do devet let. Mornariška družina trenutno biva v pomorski vojaški bazi Kingsville v ameriški zvezni državi Teksas. Maggie svoj ljubki naraščaj poučuje na domu, oba starša pa si neutrudno prizadevata za izgradnjo prijetnega katoliškega družinskega življenja.

20230409_113826-1.jpg

Pretekli mesec je Maggie na svojem Facebook profilu delila tole zgodbo:

Robert je pretekli teden doživel hudo prometno nesrečo, vendar jo je k sreči odnesel brez poškodb. V voznikova vrata je trčil dostavni avtomobil, ki je vozil s hitrostjo skoraj 90 kilometrov na uro. Robert se spominja, da ni bilo časa za hiter odziv, spominja se le trenutnega občutka, da je “smrt blizu”. Naš športni terenec se je vrtinčil prek dveh čudežno praznih prometnih pasov.

Tovrstne prometne nesreče so pogosto usodne, kar je potrdilo že več prič. Maggie je pojasnila:

Gasilec, ki se je odzval, je dejal, kako je bil povsem osupel, da je sploh kdo lahko izstopil iz vozila, kaj šele, da je bil nepoškodovan. Z obžalovanjem je pripomnil, da je bil na tej cesti priča že številnim smrtnim žrtvam v podobnih prizorih, in dejal: “Uf, že najmanj desetkrat sem videl, kako voznik česa takega ni preživel.”

Ko smo se oglasili pri zavarovalnici, je uslužbenec pripomnil: “Vesel sem, da se vam ni zgodilo nič hudega. Ničesar nisem hotel reči, ampak vam preprosto moram povedati: pravkar sem obravnaval zelo podobno nesrečo, v kateri pa voznik ni preživel.” Res tragično, človeka kar prizemlji.

car-crash-Mary-image

Še bolj čudežna se je Robertova zaščita pred nesrečo zdela zaradi komaj opazne podrobnosti, ki sta jo zakonca zaznala šele, ko sta po nesreči pregledovala fotografije. Maggie je zapisala:

Ko sva pregledovala fotografije, sem opazila Marijino podobico z zapisano molitvijo, vtaknjeno v razbita vrata. Ta podobica je bila prej varno spravljena na poličko pod stropom, nekaj metrov stran od presenetljivega novega najdišča. Za nas ta majhen košček papirja predstavlja duhovno stvarnost: Marija je bila navzoča v avtomobilu v trenutku trka in se je postavila med Roberta in resno telesno poškodbo, Bog pa je dovolil, naj nas to znamenje spominja na Njegovo ljubezen do nas. Robertu sem malce hudomušno pripomnila, da ga mora imeti Marija res rada, če mu je pustila svojo vizitko.

Kot svojo dolžnost občutimo, da ta čudež delimo z vami in vas spomnimo, kako vas Marija ljubi in želi, da se približate njenemu sinu Jezusu. Prosimo vas, molite za nas in za drugega voznika (ki je bil pretresen, toda hvala Bogu nepoškodovan!).

Memento Mori, dragi prijatelji

Uf, kakšna zgodba! Ali vas ne malce spominja na to, kako je Marija čudežno preusmerila kroglo, ki naj bi ubila Janeza Pavla II.?

Imela sem ogromno vprašanj, zato sem se obrnila na Maggie, da bi mi lahko še kaj povedala.

“Bili smo presenečeni, da se je Marijina podobica sploh premaknila, saj se noben drug predmet v avtomobilu ni bistveno prestavil,” mi je pojasnila. “Povsem nepojasnljivo se je prepletla skozi dve sproščeni zračni blazini na voznikovi strani in pristala z obrazom navzgor v vratni plošči na točno tistem mestu, kjer je prišlo do trka.”

car-crash-Mary-image

Ali je dogodek okrepil vero v njihovi družini?

“Zagotovo,” je potrdila Maggie. “Še bolj cenimo globoko materinsko ljubezen, ki jo ima Marija do vseh nas.”

Marijina priprošnja pa se ni ustavila pri zaščiti Roberta v prometni nesreči.

Maggie mi je zaupala, kako sta po nesreči, ko sta z možem od krajevnega para kupila drugo vozilo, presenečena ugotovila, da je mož, ki je prodajal avto, dejaven katoličan, ki že leta moli, da bi se mu žena pridružila pri maši.

Maggie in Robert, ki sta imela priložnost z zakoncema deliti svojo neverjetno zgodbo o Marijinem varstvu, zdaj upata in molita, da bi njuna zgodba to žensko navdihnila, naj se vrne v domačo Cerkev.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie.Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.

Tags:
Marija
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.