Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 16. aprila |
Aleteia logo
Zanimivosti
separateurCreated with Sketch.

Nekaj mladih je poškodovalo župnijsko streho v Velenju, sledilo je nekaj redko videnega

old-house-velenje

Facebook Župnija Velenje

Urška Leskovšek - objavljeno 28/04/23

Navadno manjka dobrih, spodbudnih, lepih novic. Pa se dogajajo, so sporočili iz Župnije Velenje

Pred dnevi je nekaj mladih neznancev poškodovalo stavbo v lasti Župnije Velenje, ki jo že tako najeda zob časa.

Župnija je na svoji strani na Facebooku pozvala prebivalce, ki morebiti prepoznajo storilce s fotografije, naj jim povedo, da se tega ne počne.

Storilci se opravičijo in …

Še isti dan, ko so fotografijo o poškodovanju strehe pomožnega objekta objavili, je poklical eden od povzročiteljev in prosil za srečanje. Prišli so vsi udeleženi v vandalizmu, se opravičili za svoje ravnanje in celo obljubili, da bodo škodo popravili.

Pa ni ostalo samo pri tem! Delovni akciji so namenili ne le eno uro, kot je bilo dogovorjeno, ampak vse dopoldne, da so zamenjali polomljeno opeko in postorili še marsikaj potrebnega na stari strehi in v okolici.

Dajmo jim priložnost

“Posebej spodbudno je, da so v delu uživali in ugotovili, da bi lahko še večkrat kaj dobrega storili. Morda le manjka prilike, da bi mladim pokazali, da je ustvarjalno delo lahko bolj osrečujoče kot uničevanje, čeprav zahteva več napora,” so sklenili spodbudni zapis na župnijski strani na Facebooku.

Tak korak gotovo zahteva pogum! Bravo, mladi!

Tags:
mladi
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.