Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 25. maja |
Aleteia logo
Blogi
separateurCreated with Sketch.

Tega, kar otroku daje oče, ki moli, ne more dati noben župnik pri verouku

martin-golob-vlog-108.jpg

Fotografija je last Martina Goloba

Martin Golob - objavljeno 10/03/23

Vlog za "dedce" in tiste, ki jih obdajajo

Danes je dan mučenikov. Mučeniki, mučenci … Ne vem, no, vsaj jaz se nimam za koga takšnega. Zakaj bi bili moški mučenci? Želim biti bojevnik, nekdo, ki vztraja in potrpi tudi z bolečino. Kaj moškim “zamerim” ali pa mi pri njih ni všeč?

1.Jeklo se kali v vročini

Moški hitro obupamo, se zatečemo v alkohol, v kako drugo omamo ali pa v tarnanje. Veliki možje so premikali stvari, tudi če so doživljali glasna nasprotovanja in morali premagovati še druge ovire. Jeklo se kali v vročini, tudi moški moramo skozi preizkušnje.  

2. Fantje, ki “cagajo”

Pogosto smo premalo odločni. Tudi pri zakonu. Poslušam izgovore, da je poroka draga in da se je poročiti brez zveze. Ne! Poklekni pred damo, prosi jo za roko, trudi in bojuj se zanjo. K meni pride veliko neporočenih parov. Dekleta bi se rada poročila, fantje pa velikokrat “cagajo”.

Oglejte si celoten vlog:

3.Dostojanstveni gospodje, kje ste?

Manjka džentelmenov, kavalirjev, gospodov. Dostojanstvenih moških, ki dajo prednost drugim pred sabo. Bližnjemu pred svojim egom in koristmi.

Knjiga Na spletni prižnici na turneji po Sloveniji:

4.Ne fanatičnost, ampak zdrav verski ponos

Pri moških pogrešam tudi več vere. Zgled so mi možakarji, ki klečijo na hrvaških trgih in javno molijo za potrebe sveta. Ne govorim o fanatičnosti, Bog ne daj, ampak o zdravem verskem ponosu. Take popotnice, kot jo daje otroku oče, ki moli, ne more dati noben župnik pri verouku.

Tags:
Martin Golobvlog
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.