Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 19. aprila |
Aleteia logo
Blogi
separateurCreated with Sketch.

Pravijo, da sem slaven. Morda vas preseneti, kaj si mislim o tem

martin golob

Siniša Kanižaj | Druzina.si

Martin Golob - objavljeno 24/02/23

Če bi bil slaven in popularen, bi se začel vrteti okrog sebe. Molim za ponižnost, strašno si želim biti in ostati skromen

V teh dneh precej hodim po Sloveniji, gostujem na pogovornih večerih in v različnih medijih. Pred kratkim sem bil povabljen na enega od lokalnih radiev. “Kako se počutite, ker ste slavni?” me je vprašala novinarka. Seveda ni bila prva s to tematiko, že velikokrat sem dobil podobno iztočnico. Če sem povsem iskren, mi gredo tovrstna vprašanja nekoliko na živce.

Povem vam, zakaj. Slava mi ne pomeni popolnoma nič. Biti slaven je zelo odgovorno, a naporno. Slava hitro zamaje tla pod nogami. Slaven nisem, ker ne delam ničesar izrednega. Govorim o Bogu, pričujem. Tudi vlogi niso reklama zame, ampak za Boga. Sporočiti vam želim, kako lepo je biti veren.

Če bi bil slaven in popularen, bi se začel vrteti okrog sebe. Molim za ponižnost, strašno si želim biti in ostati skromen. Zavedam se, da je vse, kar počnem, dar od zgoraj. Je sad vaših molitev in darovanja. Veste, katere slave si pa želim? Tudi o tem spregovorim v vlogu.

Martin na gostovanju v založbi Družina:

Tags:
Martin Golobvlog
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.