Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sre, 24. aprila |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Ganljiv prizor v Istanbulu: gledalci zbirali igrače za otroke, ki jih je prizadel potres

turkish football game toys

@Fethiye Times | Facebook

Katarina Berden - objavljeno 27/02/23

Pred tekmo so začele na nogometno igrišče padati plišaste igrače vseh velikosti

V nedeljo je v Istanbulu v sklopu turške lige potekala tekma med kluboma Besiktas in Fraport TAV Antalysapor. Kot poroča portal DailyMail, se je tekma, ki bi morala biti povsem običajna, spremenila v zelo nenavaden in ganljiv prizor.

Pred tekmo so namreč navijači, ki so si prišli ogledat tekmo, na igrišče začeli metati plišaste igrače. Igrače so želeli namreč podariti otrokom, ki jih je prizadel potres v Turčiji v začetku februarja.

Na igrišče so padali ogromni medvedi, zajčki in druge plišaste živali vseh velikosti in barv, ki bodo lahko vsaj nekoliko olajšale stisko otrok, ki so izgubili svoje igrače, domove, veliko jih je izgubilo tudi koga od svojih bližnjih.

Nogometaši so prihiteli na igrišče in začeli pobirati igrače ter jih shranili na rob igrišča, kjer so jih pozneje prostovoljci pripravili za prevoz.

Fotografije tega ganljivega prizora, ki kaže na dobroto nogometnih navijačev, so zaokrožile po spletu in družbenih omrežjih. Nekaj si jih lahko ogledate v spodnjih objavah.

Ti ljudje so krasen zgled pomoči tistim, ki so se znašli v stiski. Pomoči potrebnim v Turčiji in Siriji lahko na različne načine pomagamo tudi sami. Eden od načinov je, da svoj dar pošljemo prek Slovenske karitas. Več informacij lahko dobite tukaj.

Tags:
dobrodelnostšport
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.