Aleteia logoAleteia logoAleteia
Ned, 16. junija |
Aleteia logo
Novice
separateurCreated with Sketch.

“Naloga kristjana se ne začne, ko se v nedeljo usede v cerkveno klop, ampak ko gre iz nje”

Sveto in svet

zajem zaslona

Aleteia Slovenija - objavljeno 17/02/23

Zakaj hodi k maši vse manj ljudi?

Letno poročilo Katoliške cerkve v Sloveniji za leto 2021 kaže pričakovane trende: zmanjšanje števila krstov, birm, porok, duhovniških posvečenj, podeljenih svetih obhajil, na drugi strani pa več pogrebov kot v prejšnjih letih.

Spodbuden trend pa kažejo številke pri skavtih, duhovnih gibanjih, udeležbi na oratorijih, prostovoljcih Karitas in podobnih načinih sodelovanja v Cerkvi.

Kaj se torej s Cerkvijo dogaja, kaj je dobrega in kaj je treba spremeniti, prilagoditi, popraviti? Kdo je kriv za tako stanje? Kaj lahko naredi vsak od nas?

O teh vprašanjih so razpravljali gostje v oddaji Sveto in svet na TV Slovenija, v kateri je svoje misli delila tudi naša urednica Urška Leskovšek. Poleg nje so gostovali še Urban Lesjak, župnik na Polzeli, Tino Mamić, odgovorni urednik tednika Domovina, in Benjamin Siter, voditelj gibanja Družina in Življenje. Oddajo si lahko ogledate tukaj, mi pa objavljamo nekaj prodornih misli sogovornikov.

Kaj zanimivega so povedali gostje oddaje?

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.