Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sre, 19. junija |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Odkrij svojega zavetnika leta 2023

Patron saint drawing

Aleteia

Aleteia Slovenija - objavljeno 23/12/22

Izberite svetnika, ki se mu boste lahko priporočali vse leto

Začetek leta je ponavadi čas zaobljub, načrtov, sprememb … Na bolje, kajpak! A veter zanosa in motivacije pogosto hitro pojenja in znova se znajdemo na starih tirnicah cone udobja.

Na pomoč pokličimo svojega zavetnika!

Nebeški posredovalec

Izročanje namenov in zaobljub Božjim svetnikom je lepa navada, ki ne bo le pomagala prebroditi preizkušenj in težkih časov, ampak bo pripomogla tudi k temu, da boste odprli svoje srce Bogu. Zavetnik je posredovalec v nebesih. Z današnjim jezikom bi mu lahko rekli tudi vplivnež. 😉

Tudi sveta Favstina ga je izbirala

Tradicija izhaja iz kongregacije Naše Usmiljene Gospe, ki ji je pripadala tudi sveta Favstina Kowalska. Z drugimi redovnicami je vsako leto 1. januarja po blagoslovu izžrebala svojega zavetnika za tisto leto.

To lahko storite tudi vi, in sicer s pomočjo spodnjega obrazca. Potem ko bo žreb določil vašega priprošnjika, boste lahko več o njem prebrali v članku. Ne pozabite pa se mu seveda tudi priporočiti!

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.