Aleteia logoAleteia logoAleteia
Ned, 16. junija |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Jezusov kažipot v blagoslov in srečo

happy woman enjoying the green beautiful nature

simona pilolla 2 | Shutterstock

Nataša Rupena - objavljeno 18/12/22

Kako naj živim, da bom dosegel tisto pravo srečo, ki nikoli ne mine? Na to vprašanje, ki si ga prej ali slej zastavimo vsi, nam je že davno tega odgovoril Jezus sam

Jezus je takoj po vrnitvi iz puščave, kjer se je postil in molil 40 dni in 40 noči, začel svoje javno delovanje. Odpravil se je po Galileji, kjer je oznanjal Božje kraljestvo, učil, ozdravljal in izganjal demone.

Za ogled fotogalerije kliknite tukaj

Zaradi vseh njegovih besed in neverjetnih del, ki jih je storil, je za njim hodila velika množica ljudi. Ko je nato k sebi poklical še prve učence, se je povzpel na grič ob Galilejskem jezeru in nagovoril vse zbrane.

DUREZZA DI CUORE, CUORE, MANO;
Preberite še:Blagor nepopolnim

Jezusov govor na gori imenujemo tudi programski govor, saj da Jezus v njem konkretna navodila, kako naj bi živeli. Na samem začetku tega govora pa stojijo blagri, ki so na neki način Jezusov portret, njegov življenjski slog.

Jezus želi, da blagri postanejo naš življenjski slog, zato nam pove, kaj naj bomo in kako naj živimo. Želi nam jih posredovati in nam obljubi, da če jih bomo tudi spolnjevali, nam bo blagor – kar pomeni, da bomo srečni, blagoslovljeni in zadovoljni.

Vendar ne gre samo za srečo in zadovoljstvo. Gre tudi za to, da lahko prek blagrov na svoje življenjske preizkušnje in poslanstvo pogledamo še z drugega vidika. Kako?

Kdor bo tako delal, bo blagoslovljen že tukaj na zemlji, po smrti pa bo imel delež pri Bogu.

Jezus je nagovoril množico ljudi, v kateri so bili bolni, utrujeni, naveličani, grešniki, izgubljeni, žrtve, revni in manj revni, obupani in prevzetni, tisti, polni sebičnosti, in tisti, ki niso vedeli, kdo so. Vsem njim, kakor tudi nam, je spregovoril in usmeril v polnost življenja.

Kdor bo blagre izpolnjeval, bo blagoslovljen že tukaj na zemlji, po smrti pa bo imel delež pri Bogu.

Tags:
Sveto pismo
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.