Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 18. julija |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Očetje in sinovi so na čudovit način podprli sedmošolca z alopecijo

Ball-of-hair-on-a-womans-hand

Oxana A | Shutterstock

Cerith Gardiner - objavljeno 16/12/22

Thatcherju Johnsonu so v soočanju z neprijetno zdravstveno težavo nepričakovano priskočili na pomoč sošolci in njihovi očetje

Že v najboljših razmerah je težko biti najstnik, če pa se spopadaš z vidno zdravstveno težavo, je odraščanje še toliko težje.

To se dogaja 13-letnemu Thatcherju Johnsonu, ki ima alopecijo, avtoimunsko bolezen, zaradi katere bolniki popolnoma ali delno izgubljajo lase.

Sedmošolec iz ameriške zvezne države Minnesota je za tamkajšnje medije pojasnil, da je natančno takšen kot milijoni drugih otrok: “Rad imam nogomet, košarko in bejzbol. Rad igram videoigre.”

Zato se je Thatcher odločil, da bo skupaj z očetom pripravil zabavo, na kateri si bo v celoti obril glavo, kar je pospremil z besedami: “Nisem hotel preveč izstopati. In želel sem si, da bi bili takrat ob meni še drugi ljudje, da bi bila stvar malce lažja.”

Njegova mama Mandi Johnson je ob tem izpostavila: “Z alopecijo pridejo depresija, tesnoba, strah in zadrega. In poleg tega še najrazličnejši drugi neprijetni občutki.”

Toda ko je šel na britje glave, ga je čakalo presenečenje. Za to se je odločil tudi njegov oče, poleg njega pa še nekateri njegovi sošolci in njihovi očetje: v podporo Thatcherju so si povsem odstranili lase.

“Zelo sem bil presenečen. Mislil sem, da bo to verjetno storil moj oče, nisem pa vedel, da se bo za britje odločil še kdo drug,” je povedal najstnik.

“Bila sem izjemno čustvena. Skoraj vsakokrat, ko je na brivski stol sedel še kdo drug, sem imela solzne oči,” je povedala Mandi Johnson in dodala: “Odkar so njegovi prijatelji to storili zanj, se ves čas dobro počuti. Mislim, da tile fantje še ne razumejo povsem, kako velik vpliv ima to nanje. Morda bodo razumeli, ko bodo sami odrasli in postali starši, vendar je to res pomenljivo. In zelo smo jim hvaležni.”

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie.Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.

Tags:
preizkušnje
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.