Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pon, 20. maja |
Aleteia logo
Umetnost in potovanja
separateurCreated with Sketch.

Prisluhnite različici pesmi Jingle Bells s krščanskim sporočilom

"Jingle Bells" w wykonaniu Vies Bonum

Andre Serba | YouTube

Veronika Snoj - objavljeno 13/12/22

Vam gre Jingle Bells, ki ga v trgovskih centrih lahko slišimo vse od oktobra, že pošteno na živce? Kot protiutež lahko poslušate njeno krščansko različico, ki ne govori o vožnji s sanmi, ampak o rojstvu Odrešenika sveta!

Različico je pripravil beloruski trio Vies Bonum, ki ga sestavljajo Szymon Burankow (tenor), Edward Orłowski (bariton) in Andrzej Szczarbakow (bas). Čeprav vsi trije prihajajo iz Minska, se jim je ideja za trio porodila leta 2012 na duhovnih vajah v Varšavi.

Nekdo jih je slišal peti in jim omenil, da bi lahko z nastopanjem na varšavskih ulicah zaslužili nekaj denarja za svoje študentske potrebe. Denarnic s prepevanjem po Varšavi tedaj niso ravno napolnili, so se pa zato skupaj začeli ukvarjati z glasbo.

Zdaj vsi trije že več let živijo na Poljskem. Edward dela v logistiki, Szymon je vodja restavracije s sušijem, Andrzej pa je edini, ki se profesionalno ukvarja z glasbo.

V prostem času skupaj potujejo po Poljski, pojejo na porokah in pri nedeljskih mašah in promovirajo svoj album, za katerega so posneli več nabožnih, koledniških in ljudskih pesmi. Te dni del izkupčka iz prodaje albumov namenjajo obleki in opremi za ukrajinske vojake.

V božičnem času radi prepevajo svojo različico pesmi Jingle Bells, v kateri ne govorijo o vožnji s sanmi, temveč o rojstvu Odrešenika sveta. Tako se glasi njihova različica vsem poznanega refrena:

“Zvoni, zvoni, zvoni glasno, nosi svoj glas povsod
in predaj to dobro novico vsem ljudem,
da je danes prišel Gospod, dragi Gospod Jezus,
kot dete v jaslih nam je dan Odrešenik.”

Prisluhnite njihovi izvedbi:

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila poljska izdaja Aleteie.

Tags:
božič
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.