Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sre, 29. maja |
Aleteia logo
Novice
separateurCreated with Sketch.

Aleteia Slovenija praznuje 5. rojstni dan!

aleteia slovenija 5 years 5 let

Siniša Kanižaj

Ožja ekipa, ki ustvarja Aleteijine vsebine

Urška Leskovšek - objavljeno 08/12/22

Hvala za vso vašo podporo!

Pet let je že, odkar smo začeli ustvarjati Aleteio tudi v Sloveniji. Naj najprej zapišem, kar bo morda zvenelo klišejsko, ampak je resnično in iz srca:

Čudovita publika ste, za katero z veseljem ustvarjamo! Vaši komentarji na družbenih omrežjih, sporočila, pohvale v živo nas namreč spodbujajo, da še bolj predano opravljamo svoje poslanstvo širiti Lepo, Dobro in Resnično. Hvala, da nas tako radi berete in širite naše članke!

Z Marijinim blagoslovom

Aleteia Slovenija je začela delovati na Brezmadežno, 8. decembra 2017. Od takrat smo objavili že prek 11.400 člankov, okoli 1700 intervjujev, posneli smo številne videe, izdelali prenekateri t. i. meme.

Našo ekipo trenutno sestavlja šest sodelavcev, ki smo v delo na Aleteii vpeti vsak dan, ter 13 sodelavcev, ki z uredništvom sodelujejo redno ali občasno. 

Kratek prelet naše poti:

Del dveh velikih družin

Smo del mednarodne skupnosti Aleteia, ki vključuje sedem jezikovnih izdaj, zato del člankov pripravimo sami, del pa jih prevedemo iz drugih jezikov Aleteie. A prav ta povezanost nas bogati in kaže na bratsko povezanost katoličanov po vsem svetu. Smo pa tudi del medijske hiše Družina, ki nam omogoča delovanje. Lahko bi rekli, da je globalna Aleteia zasejala seme, Družina pa mu nudi ugodne razmere za rast. Naloga naše ekipe je le, da raste! 🙂

Takole smo se zabavali na enem od snemanj:

In to tudi počnemo. Ko smo Aleteio Slovenija začeli ustvarjati, si nismo mogli predstavljati, da bo v zelo kratkem času dosegla tako veliko število ljudi – v zadnjem letu povprečno okoli 240 tisoč bralcev mesečno. Sledite nam lahko na Facebooku, YouTubu, Twitterju in Instagramu.

Članek, na katerega ste v teh 5 letih največkrat kliknili:

Spletna trgovina in knjiga

Poleg našega osnovnega dela, torej objavljanja prispevkov, pa se v zadnjem letu lahko pohvalimo s še dvema velikima podvigoma: nastala je tudi spletna trgovina, v kateri lahko nakupujete izdelke s krščansko vsebino, pri založbi Družina pa smo izdali knjigo z mislimi Martina Goloba Na spletni prižnici. Kmalu bo izšlo še nekaj lepega, a naj za zdaj ostane skrivnost. 😉

Spoznajte nas tudi z bolj šegave plati:

Hvala, hvala, hvala!

Ob petletnici nas prevevata predvsem veselje nad tako spodbudnim odzivom bralcev in hvaležnost za vso podporo, ki nam jo izkazujete z odzivi na družbenih omrežjih, molitvijo, finančnimi darovi ter nakupovanjem naših izdelkov v spletni trgovini. Boglonaj za vse to!

V prihodnjih petih letih si seveda želimo doseči še več bralcev, a zavedamo se, da bo to “uredil” Sveti Duh, če bomo vedno bolj odprti za njegovo delovanje. Če bomo dovolili, da nas pri vseh odločitvah, pogovorih, tkanju odnosov in tipkanju člankov vodi Lepo, Dobro in Resnično.

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.