Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 20. aprila |
Aleteia logo
Blogi
separateurCreated with Sketch.

Martinovo sporočilo iz Lurda: “Križ, ki ga nosimo, lahko postane orodje za naše odrešenje”

Martin-Golob-Lurd.jpg

Fotografija je last Martina Goloba.

Martin Golob - objavljeno 15/07/22

Tokrat se vam javljam iz Lurda, kamor sem popeljal skupino romarjev

Dragi prijatelji, lepo vas pozdravljam iz Lurda! Pred 150 leti se je tukaj 10-letni deklici Bernardki prikazala Devica Marija in se predstavila kot brezmadežna, kot tista, ki se je greh ni dotaknil, in je v vsej svobodi in ljubezni vedno govorila Bogu “da, zgodi se tvoja volja”.

Prav to je izziv tudi za sodobnega človeka – odgovoriti “da” Božji volji. Tudi trpljenju. Bog nam namreč v življenje pošilja tudi bolečino, bolezen in onemoglost.

Današnji ostareli imajo večkrat občutek, da jih svet ne potrebuje. Takšen občutek je imela tudi moja stara mama, ki je včasih rekla, da ni več za nobeno rabo. Pa ni res. Svet potrebuje tudi sive lase, gube, modrost naših ostarelih. Tudi če je človek onemogel, lahko svoj “da” Bogu izvršuje na svoj način: daruje svojo onemoglost, bolečine, bolezen za vse dobrote in milosti.

Bog nikoli ne spregleda našega trpljenja, bolečin, omejenosti in se približa ravno ubogim. Tisti križ, bolečina, ki nas tišči k tlom, lahko postane orodje za nekaj dobrega.

Z vašo pomočjo bomo še boljši

Iskreno se vam zahvaljujemo, ker berete in spremljate Aleteio. Z veseljem in predano ustvarjamo njene vsebine, za delovanje pa seveda potrebujemo sredstva. Zato vas prosimo, da nas podprete – za še več dobrih člankov, ki bodo spodbujali in dajali navdih. Vse podatke najdete TUKAJLE. Hvala vnaprej! ekipa Aleteie

Tags:
Martin Golob
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.