Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 20. aprila |
Aleteia logo
Umetnost in potovanja
separateurCreated with Sketch.

Andrea Bocelli na novem božičnem albumu zapel s sinom in hčerko

Andrea Bocelli "The Greatest Gift"

Andrea Bocelli | Fair Use via YouTube

J-P Mauro - objavljeno 06/12/22

Družina Bocelli je izdala zbirko svojih najljubših božičnih pesmi, ki jo je dopolnila z nekaterimi novostmi

Legendarni operni tenorist Andrea Bocelli je izdal nov božični album, na katerem je zapel s svojima otrokoma, sinom Matteom in hčerko Virginio. Nova praznična zgoščenka z naslovom A Family Christmas vsebuje nekaj priljubljenih pesmi družine Bocelli, pa tudi nekaj povsem novih božičnih napevov, med njimi Največji dar.

Dolgo smo se spraševali, ali je Matteo Bocelli podedoval očetov neverjetni glas, in zdaj lahko jasno slišimo, da ga je. Čeprav 24-letni Matteo pevsko še ni tako zrel, imata z očetom izredno podobno barvo glasu. Njegov glas je malce bolj popevkarski od očetovega, vendar tudi moški glas doseže višek operne uspešnosti šele sredi tridesetih let. Če bo Andrea čez 10 let še vedno pel, gotovo lahko pričakujemo izjemno izvedbo Bizetovega dueta iz dela Lovci na bisere.

Po drugi strani pa Virginia, 10-letna hčerka Andree Bocellija, v celoten projekt vnese domišljijsko nedolžnost. Čeprav je še otrok, kaže sposobnosti za glasbeno izvajanje, na katere je njen oče gotovo ponosen. Vedno je intonančno povsem natančna in harmonije prevzema z naravno pozornostjo, da svoj glas zlije z bratom in očetom. Njen solistični nastop pri pesmi Away in a Manger je prav tako vreden občudovanja, še posebej za tako mladega človeka.

Nove pesmi

Družina Bocelli ob letošnjem božiču vse obdaruje z novimi dodatki k božični pesmarici, kot  Največji dar, pesem, ki je predstavljena v zgornjem video posnetku. Skladba, ki jo Bocellijevi izvajajo v angleškem jeziku, kar prekipeva od čustvenosti. Matteo in Virginia sta pri skladbi odlično opravila svoje delo, najlepši trenutek pa je, ko Andrea 10 sekund pred vznemirljivim koncem pesmi obstane na visokem tonu.

Čeprav nam je bila skladba Največji dar všeč, pa se nam zdi, da jo je zasenčila druga izvirna skladba, Il Giorno Più Speciale (Prav poseben dan). Bocellijevi so skladbo zapeli v italijanščini in je veliko bolj osebna kot druge skladbe na albumu. Čeprav je v skladbi nekaj orkestralne priredbe, ji večino žara vlivajo Andrea za klavirjem in ubrano družinsko petje. Poslušalec dobi občutek spontanega družinskega prepevanja na božični večer, njihove harmonije pri tej skladbi pa so morda najboljše na celem albumu.

Andrea, Matteo in Virginia med 1. in 18. decembrom z albumom gostujejo po Združenih državah Amerike.

Tukaj lahko prisluhnete celotnemu albumu.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.

Tags:
božičslavni
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.