Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 26. aprila |
Aleteia logo
Novice
separateurCreated with Sketch.

“Mislim, da ima Cerkev en majhen problem”

Janez Meden

Zajem zaslona FB | Luč.si

Urška Leskovšek - objavljeno 25/11/22

"Če jaz nisem to, kar bi lahko bil, in tak, kot bi moral biti, če sledim Jezusu, potem naša Cerkev izgleda kot ruševina," trdi Janez Meden, snovalec adventnega programa Zasij

“Zdi se mi, da ima Cerkev težavo, ker ne verjamemo zares, da lahko nekaj damo. Postavljamo se v obrambno pozicijo in ne damo od sebe tega, kar bi lahko. Smo kot ruševina,” ugotavlja Janez Meden, snovalec adventnega programa Zasij. “Verjamem, da ni treba, da smo mrtvi kamni, ampak da lahko vsak od nas zasije in temu svetu da nekaj lepega,” je prepričan.

V ta namen je v okviru portala Luč.si pripravil videonagovore za vsak dan adventa.

Kaj je šlo v raju narobe in zakaj se je moral Mojzes sezuti?

Ob nedeljah bodo daljši in kot nekakšen uvod v tematiko prihodnjega tedna. Prva adventna nedelja bo tako posvečena Adamu in Evi ter spraševanju, kaj Bog želi od nas in kaj je šlo v raju narobe.

Drugi teden bo namenjen Mojzesu in gorečemu grmu. Ste se kdaj vprašali, zakaj je Bog naročil Mojzesu, naj se sezuje? Ker bos lahko hodiš samo tam, kjer je sveta zemlja, kjer ti je Bog napravil pot!

Tretji teden nosi naslov Daj mi piti. Ob Samarjanki bodo udeleženci razmišljali o tem, kako Bog pelje tja, kjer je najbolj boleče, ranjeno. In kako hoče dati življenje tam, kjer ga ni.

Četrti teden pa bo posvečen Mariji in skrivnostim veselega dela rožnega venca.

“Želim si, da bi v tem adventu vsak od nas dal Bogu priložnost, da iz nas naredi nekaj lepega,” sklene Meden.

Kaj je Luč.si?

“Da boste moje priče na Facebooku in po vsem Instagramu in Twitterju ter do skrajnih mej interneta,” so za svoj moto priredili stavek iz Apostolskih del.

Luč.si sta zasnovala Domen Golob in Janez Meden ter pritegnila še druge mlade. Ker sta pri svojem delovanju z mladimi videla potrebo po novih, drugačnih katehetskih vsebinah, sta jih nekaj prevedla. Razvil se je portal, ki ponuja sodobne vsebine za mlade in odrasle, tako v fizični kot digitalni obliki.

Tags:
advent
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.