Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 25. junija |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

7 načinov, kako podpreti domačega duhovnika

young priest in vestments

Father James/ unsplash

Zoe Romanowski - objavljeno 04/11/22

Nova raziskava je pokazala, da so duhovniki zadovoljni v svojem poklicu, vendar se pogosto soočajo z izgorelostjo. Kako jim lahko pomagamo?

Nova obsežna raziskava, opravljena med ameriškimi katoliškimi duhovniki, prinaša dobre novice: večina jih je v svojem poklicu zadovoljna.

Za ogled fotogalerije kliknite tukaj

Raziskava, v kateri je sodelovalo 3.516 duhovnikov iz 191 ameriških katoliških škofij, pa je tudi pokazala, da številni duhovniki kažejo znake izgorelosti — posebej mlajši duhovniki. In škofijski duhovniki so veliko na slabšem od tistih, ki so člani redovnih skupnosti.

Duhovniki, ki so sodelovali v raziskavi, so tudi povedali, da najdejo veliko oporo v svojih laičnih prijateljih — to naj nas torej malce spodbudi k premisleku, kako smo lahko še boljši prijatelji duhovnikom, ki jih poznamo in jih imamo radi. Nikoli ne smemo domnevati, da imajo vso podporo, ki jo potrebujejo, zato vam ponujamo nekaj idej v premislek.

Oglejte si jih v spodnji fotogaleriji:

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.

Tags:
duhovnik
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.