Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sre, 24. julija |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Po zapletih zaradi koronavirusa ozdravel na priprošnjo svete Terezije

cristina-UNE.jpg

Cristina Boeira

Claudio et Cristina Boeira

Mathilde de Robien - objavljeno 14/10/22

Claudio in Cristina Boeira Claudijevo ozdravljenje od zelo hudega primera koronavirusne bolezni pripisujeta priprošnji svete Terezije

Brazilci že več kot stoletje prav posebej častijo sveto Terezijo. Brazilijo imenujejo kar “podružnica” Lisieuxa zaradi uspešnih prizadevanj duhovnika Henrija Rubillona, ki neutrudno spodbuja Terezijino duhovnost v tej državi.

Od 8. septembra do 15. decembra 2022 relikvije svete Terezije že tretjič potujejo po Braziliji in tako ohranjajo iskreno predanost Brazilcev svetnici iz Lisieuxa. To je svetnica, ki je Claudiu in Cristini Boeira pri srcu že vrsto let, še toliko bolj pa sta jo vzljubila pred kratkim, ko je Claudio na njeno priprošnjo ozdravel po zelo hudem primeru koronavirusne bolezni.

59-letni Claudio in 53-letna Cristina sta zdravnika na oddelku za intenzivno nego v mestu Santa Maria v brazilski zvezni državi Rio Grande do Sul. Že več kot 25 let sta globoko predana sveti Tereziji in sta že dvakrat romala v Lisieux. Ko je Claudio 31. januarja 2021 zbolel za koronavirusno boleznijo, sta se seveda obrnila k Tereziji in jo prosila za milost ozdravljenja na njeno priprošnjo. Ves čas hospitalizacije je Claudia spremljal Terezijin kipec, Cristina pa je v tišini svojega srca začela moliti devetdnevnico k sveti Tereziji.

statuette-sainte-therese-2.jpg

Claudio je bil pozitiven na koronavirus in njegova pljuča so bila resno prizadeta. Zdravniki so 27. februarja Cristino obvestili o resnosti moževega stanja. V tistem trenutku je prek spleta in družbenih omrežij prosila prijatelje in družino, naj molijo za njegovo ozdravljenje. Po vsem svetu se je oblikovala velika molitvena veriga.

Pršič belih vrtnic

“2. marca, zgodaj popoldne, sem zaključevala devetdnevnico in še vedno sedela v molitvi, ko je zazvonil domofon; bil je dostavljavec cvetja z dvema belima vrtnicama, ki so ju poslali sodelavci mojega moža,” pojasnjuje Cristina. “To je bilo znamenje, ki sem ga potrebovala, da sem se prepričala o njegovem okrevanju, čeprav je bilo njegovo stanje izjemno resno,” pravi in se sklicuje na simboliko vrtnice v terezijanski duhovnosti. Naslednje jutro je od skupine prijateljev prejela še šest belih vrtnic. Bila je še bolj presenečena, saj nikomur ni povedala, da moli k sveti Tereziji.

roses-neuvaine-sainte-therese-rotated.jpg

29. marca so Claudia po 56 dneh na intenzivni negi odpustili. Spet je bil buden in pri zavesti, vendar je lahko premikal le glavo in roke. Po devetih mesecih okrevanja se je brez kakršnihkoli posledic vrnil na delo.

“Niti najmanj ne dvomiva v priprošnjo svete Terezije. Že 27 let sem zdravnica na oddelku intenzivne nege in še nikoli nisem videla bolnika, ki bi preživel s 100-odstotno poškodbo pljuč, še posebej brez posledic,” pripoved sklene Cristina.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.

Tags:
svetniki
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.