Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 20. aprila |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Sprva se v materinstvu ni najbolj znašla, danes pa je srečna mama 12 otrok

The-Storm-Family.jpg

@The Storm Family | Instagram

Urška Kolenc - objavljeno 23/09/22

Mama z močnim sporočilom vere: "Otroci so blagoslov"

Iris Purnell iz Kalifornije je bila v zadnjih dveh desetletjih skupaj noseča kar 16 let. Je namreč mama 12 otrok in pravi, da bi, če bi bilo vse odvisno le od nje, na svet pozdravila še kakšnega.

38-letnica je požela obilo navdušenja na TikToku, potem ko je na družinskem profilu The Storm Family razkrila, da je bila noseča med leti 2004 in 2019. “Otroci so blagoslov,” je povedala v pogovoru za Fox News.

View this post on Instagram

A post shared by The Storm Family (@the.storm.family)

Na začetku v vlogi mame doma ni bila srečna …

Iris je imela pol leta starega sina iz prejšnje zveze, ko je leta 2004 na plesni zabavi spoznala svojega sedanjega moža Cordella, ki je tudi že imel otroka. Po mesecih spoznavanja sta se poročila in kmalu zatem je rodila njunega prvega skupnega otroka. “Tako sva imela na začetku zakona tri otroke,” je pojasnila. Sprva z možem nista načrtovala velike družine.

Iris je s tremi otroki ostala doma in opustila delo koreografinje, ki ga je imela zelo rada. Priznava, da ji je bilo v tistem obdobju zelo težko, saj si nikoli ni predstavljala, da bo mama, ki bo ostala doma z otroki. “Zame je bil to psihični boj, saj nisem vedela, kako naj izrazim, da nisem srečna.”

… nato je prav zaradi otrok poglobila svojo vero

Ob rojstvu hčerke leta 2006 jo je hrepenenje po izpolnjenosti vodilo v cerkev, kjer je našla Boga. “Odločila sem se, da se bom rešila teh občutkov. Če Bog želi, da imam otroke, potem jih bom imela toliko, kot jih on želi.” Tako sta se z možem v prihodnjih letih razveselila še osmih otrok.

Iris je v tem obdobju poglobila svojo vero. Z družinskimi člani je začela redno prebirati Sveto pismo in ob tem opazila tudi spremembe v odnosu z možem. Pravi, da sta se bolj zbližala, se več pogovarjala in bila potrpežljiva drug z drugim.

Branje Svetega pisma ji je pomagalo prebroditi tudi poporodno depresijo, ki jo je doletela leta 2016 po urgentnem carskem rezu. Boga je prosila za moč in novorojenega sinka opogumljala, da bo z njima vse v redu.

Njuna družina je z 12 otroki popolna

Ko je mož Cornell v vseh teh letih ženo zaskrbljeno spremljal pri več kot enem nujnem carskem rezu, sta po pogovoru skupaj prišla do odločitve, da je deklica Hope, rojena leta 2019, njun zadnji otrok, saj v prihodnje ne želita več življenjsko ogrožati mamice in dojenčka.

Iris danes neizmerno uživa pri vzgoji dvanajsterice in jim daje vso pozornost, ki jo potrebujejo. Cornell je medijem zaupal, da se je nekoč izobraževala za negovalko in želela postati učiteljica, v svoji veliki družini pa je pravzaprav združila obe vlogi.

Na Instagram profilu The Storm Family redno objavljajo družinske plesne točke, ki dokazujejo, da so prav vsi otroci podedovali plesni talent po svojih starših. Mama je nedavno delila tudi misel, da otroci nikoli niso premajhni, da bi izkusili vero. Najprej pa se tega učijo prek staršev in njihove potrpežljivosti. “Vzgajaj otroka primerno njegovi poti, tudi ko se postara, ne bo krenil z nje,” je še dodala odlomek iz Pregovorov (22,6).

Tags:
materinstvo
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.